Βραχύβια αποδείχτηκε η παραμονή της Χριστιάνας Στεφάνου στη θέση της διευθύντριας μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Μήνες, μόνο, μετά την ανακοίνωση του ονόματός της και με απόφαση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή της ΕΛΣ Μύρωνα Μιχαηλίδη, η κυρία Στεφάνου απαλλάχθηκε των καθηκόντων της με αποτέλεσμα η θέση του διευθυντή μπαλέτου να παραμένει κενή.

Στο πλαίσιο αυτό, προκηρύχθηκε ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πλήρωσή της με καταληκτική ημερομηνία την 29η Απριλίου.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόσκληση «ζητείται μία προσωπικότητα από τον χώρο του μπαλέτου με αξιοσημείωτη καλλιτεχνική δράση και αποδεδειγμένη διοικητική εμπειρία σε λυρικά θέατρα ή ομάδες χορού, οι οποίες έχουν κλασικό προσανατολισμό». Η διάρκεια της σύμβασης είναι δύο έτη, αρχίζει από την 1/9/2011 και λήγει την 31/7/2013. Οι ενδιαφερόμενοι, Ελληνες ή αλλοδαποί, καλούνται να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας στο Πρωτόκολλο της ΕΛΣ (Πανεπιστημίου 39, 3ος όροφος, τηλ επικοινωνίας 210 3711200) Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Λυρικής «η απόφαση εντάσσεται στο πρόγραμμα της νέας καλλιτεχνικής διεύθυνσης της ΕΛΣ για την καλλιτεχνική και διοικητική – οργανωτική αναβάθμιση του μπαλέτου, όσον αφορά το νέο καλλιτεχνικό στίγμα, τη στελέχωση και την ορθή κατανομή του προσωπικού».Ωστόσο, ως την τοποθέτηση νέου διευθυντή μπαλέτου, χρέη θα εκτελεί ο αναπληρωτής διευθυντής και διευθυντής σπουδών στην Ανώτατη Επαγγελματική Σχολή της ΕΛΣ Γιάννης Ντοντσάκης.

Πηγή είδησης : ΔΟΛ
Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]