Το Γαλλικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης (French Institute Alliance Française), τίμησε τον ανοιχτά gay σχεδιαστή μόδας Marc Jacobs για την προσφορά του στις τέχνες και ειδικότερα στις αμερικανογαλλικές σχέσεις.

Ο σχεδιαστής παρέλαβε από τα χέρια της στενής του φίλης και διευθύντριας της αμερικανικής VOGUE, της Anna Wintour, το βραβείο «Trophée des Arts» κατά τη διάρκεια τελετής στο ξενοδοχείο Plaza της Νέας Υόρκης. Το βραβείο δίνεται κάθε χρόνο σε έναν άνθρωπο των τεχνών για την προσφορά του στις τέχνες και τις αμερικανογαλλικές σχέσεις. Ο σχεδιαστής ο οποίος ζει μεταξύ Νέας Υόρκης και Παρισιού. Ο Marc Jacobs είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της Louis Vuitton από το 1997, καθώς και της εταιρείας Marc Jacobs.  Το αμερικανικό gay περιοδικό OUT τον έχει κατατάξει στις 50 σημαντικότερες gay προσωπικότητες των Η.Π.Α.

O Marc Jacobs είχε δώσει διαλέξεις για τη μόδα στο γαλλικό ινστιτούτο της Νέας Υόρκης με τίτλο Fashion Talks το 2010, οι οποίες είχαν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία.

Όσο αφορά για την προσωπική του ζωή, μετά από μια σχέση δύο ετών με τον Lorenzo Martone, είναι πλέον ελεύθερος και αναζητεί μια νέα σχέση.

Δείτε αποσπάσματα από την εκδήλωση

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]