Απομνημονεύματα «βγήκαν» από τη γενική κυκλοφορία μιας βιβλιοθήκης Γυμνασίων στο Τένεσι των ΗΠΑ  λόγω «χρήσης βέβηλης γλώσσας» και επειδή ο συγγραφέας μιλούσε για τον θάνατο του συντρόφου του από AIDS.

Μια μαθήτρια 12 ετών είδε τα απομνημονεύματα του Paul Monette, με τίτλο Borrowed Times : An AIDS Memoir  ( Δανεικός χρόνος: Απομνημονεύματα του AIDS ) , από τη βιβλιοθήκη του γυμνασίου του Cheatham.

Η μητέρα της, Misty Binkley, είπε τις ειδήσεις του δικτύου WSMV ότι το βιβλίο δεν ήταν κατάλληλο υπάρχει σε μια σχολική βιβλιοθήκη, αλλά ήταν ίσως πιό κατάλληλο για μεγαλύτερους μαθητές.

Αφότου παραπονέθηκε, η σχολική πολιτική άλλαξε για να προσαρμοστεί στο αίτημα της μητέρας. Προηγουμένως, τα βιβλία που αποτελούσαν το αντικείμενο καταγγελίας θα υποβάλλονταν σε μια δεκαπενθήμερη διαδικασία αναθεώρησης, η οποία έχεο αλλάξει για να γίνεται σε διάστημα δύο ημερών.

Το βιβλίο αποσύρθηκε από τη βιβλιοθήκη.

Πηγή : HIV Plus

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]