Αγάπησαν και αγαπήθηκαν… Έκαναν φίλους, έχασαν συντρόφους… Η συμβίωση με το ένοχο “μυστικό”, το AIDS. Αγωνία, θυμός, φόβος, απομόνωση αλλά και ελπίδα. Ελπίδα για ζωή, συντροφικότητα, αγάπη, κατανόηση αλλά και αγώνασ ενάντια στην προκατάληψη, την άγνοια, την απόρριψη.

Το βιβλίο είναι άθροισμα αφηγήσεων κυρίως ασθενών με AIDS οι οποίοι περιγράφουν την εμπειρία τους με την νόσο αλλά ως αυτονόητο δεν υπογράφουν τα κείμενά τους για λόγους κυρίως ιατρικού απορρήτου. Το βιβλίο έχει επιμεληθεί η Μονάδα Λοιμώξεων του Νοσοκομείου «Κοργιαλένειο Μπενάκειο» ΕΕΣ και συγκεκριμένα ο διευθυντής της μονάδας κύριος Μάριος Λαζανάς, ο οποίος και γράφει την εισαγωγή του βιβλίου.

Το βιβλίο αποτελεί στην ουσία έκδοση της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS ( ΕΕΜΑΑ ), η εταιρεία ανέλαβε τον σχεδιασμό και την παραγωγή και το βιβλίο έχει σαν στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία τόσο για την νόσο όσο και για την μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού που υφίστανται αυτοί οι ασθενείς.

Τα έσοδα που θα προκύψουν από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν μέσω της ΕΕΜΑΑ σε μετανάστες με AIDS.

Το βιβλίο πωλείται αποκλειστικά στο βιβλιοπωλείο IANOS.

ISBN: 978-960-88929-7-2, Τιμή 20 ?

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]