Βιβλίο για την ομοφυλοφιλία στο Βατικανό

20/04/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Θύελλα αντιδράσεων αναμένεται να προκαλέσει το βιβλίο του δημοσιογράφου Καρμέλο Αμπάτε, με τίτλο «Σεξ και Βατικανό, το μυστικό ταξίδι στο βασίλειο των αγνών» (Sex and the Vatican: a secret journey in the reign of the chaste) σύμφωνα με το οποίο αρκετοί ιερείς στο Βατικανό ή στις καθολικές μοναστηριακές κοινότητες στη Ρώμη, ζουν μια παράνομη ομοφυλοφιλική ζωή.

Το βιβλίο καταπιάνεται με ένα ακανθώδες θέμα για την Αγία Έδρα, η οποία απαιτεί την αγνότητα των κληρικών, περιγράφοντας, με βάση ανώνυμες μαρτυρίες, ομοφυλοφιλικές σχέσεις ανάμεσα σε ιερείς ή με λαϊκούς. Ο συγγραφέας ισχυρίζεται δε ότι έχει διεισδύσει στους χώρους των γκέι με μια κρυφή κάμερα.

«Ιερείς όλων των εθνικοτήτων», δηλώνει ο ιταλός εκδότης Πιέμε (Piemme), μοιράζονται τη ζωή τους στις αίθουσες της Via della Conciliazione (τη λεωφόρο που οδηγεί στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου), καθώς και στη νυχτερινή ζωή των κλαμπ της Ρώμης».

Το βιβλίο αναφέρεται επίσης σε ρομαντικές σχέσεις με γυναίκες, την ύπαρξη γιων και θυγατέρων των ιερέων, και μιλά μάλιστα για παράνομες αμβλώσεις.

Ο Καρμέλο Αμπάτε προτίθεται να καταγγείλει την κουλτούρα της μυστικότητας και της άρνησης της πραγματικότητας από την Εκκλησία, έναντι των σεξουαλικών επιθυμιών των ιερέων, παραθέτει όμως μόνο ανώνυμες μαρτυρίες.

Στο περιοδικό Panorama, ο ίδιος δημοσιογράφος είχε ήδη προσελκύσει την προσοχή τον περασμένο Ιούλιο με το ίδιο θέμα. Είχε πουλήσει την ιστορία του με τον «πιασάρικο» τίτλο «Οι τρελές νύχτες των ομοφυλόφιλων ιερέων».

Η επισκοπή της Ρώμης δήλωσε ότι είναι «αποφασισμένη να διώξει με αυστηρότητα κάθε συμπεριφορά ανάξια της ιερατικής ζωής».

Στη φωτογραφία Ο Καρμέλο Αμπάτε με το εξώφυλλο του προηγούμενου βιβλίου του

Πηγή : ΣΚΑΙ

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]
Δες και αυτό!