Η έρευνα είναι σπάνια και τα αποτελέσμα της…αρνητικά. Σύμφωνα με ερευνητές στο Qatar, υπάρχει μια τεράστια αύξηση των κρουσμάτων HIV στις ομοφυλοφιλικές κοινώτητες του αραβικού κόσμου.

Η αύξηση των κρουσμάτων HIV αλλά και AIDS στη Μέση Ανατολή αλλά και τη Β. Αφρική είναι τεράστια και αυτό επειδή οι ομοφυλόφιλοι αναγκάζονται να κρύβονται, αναφέρει μεταξύ άλλων πρόσφατη μελέτη η οποία δημοσιοποιήθηκε στο περιοδικό  PLoS Medecine– και η οποία αποτελεί την πρώτη μελέτη του είδους της, σε κοινωνίες που η ομοφυλοφιλία αποτελεί ταμπού.  

«Στο δυτικό κόσμο, οι άνδρες που κάνουν σέξ με άνδρες είναι μια κοινότητα η οποία ζει φανερά στο φώς της ημέρας και αυτό το γεγονός της επιτρέπει να έχει προγράμματα ενημέρωσης αλλά και σεξουαλικής υγείας. Σε πολλές χώρες όμως αυτοί οι άνδρες αναγκάζονται να ζουν στο σκοτάδι διότι φοβούνται τις προκαταλήψεις αλλά και τις νομοθεσίες των χωρών τους που καταδικάζουν ακόμη και σε θάνατο ή σε φυλάκιση τη σεξουαλική πρακτική αυτή »  δηλώνουν οι ερευνητές απο το Κατάρ, την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ που έκαναν την έρευνα.

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]