«Τι είσαι τελικώς: παιδόφιλος ή ομοφυλόφιλος;»

17/09/2017
από

Το ερώτημα απηύθυνε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε προς τον επικεφαλής της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της χώρας του (CHR), κρίνοντας ότι έχει δώσει… υπερβολική σημασία και αξία στις δολοφονίες και τις εκτελέσεις παιδιών και εφήβων από αστυνομικούς, στο πλαίσιο του «πολέμου κατά των ναρκωτικών» που έχει κηρύξει η κυβέρνηση του.

Τιμωρώντας δε την Επιτροπή για την προσήλωση της αυτή στους θανάτους των παιδιών, ο Ντουτέρτε ζήτησε από τη Βουλή να μην εγκρίνει το κονδύλι των 33 εκατ. δολαρίων που έχει ζητήσει για τον προϋπολογισμό της η Επιτροπή, η οποία επανειλημμένως έχει συγκρουστεί με την κυβέρνηση για την πολιτική του «ξεκαθαρίσματος» που ακολουθεί στο θέμα των ναρκωτικών.

Ετσι η κυβέρνηση του αντιπρότεινε να εγκριθεί προϋπολογισμός 13,2 εκατ. και οι σύμμαχοι του Ντουτέρτε στο Κογκρέσο τελικώς ψήφισαν το ποσό των… 20 δολαρίων, σε μια περιπαικτική απόφαση, που χαρακτηρίστηκε από τους αντιπάλους του Ντουτέρτε ως αντίποινα στις προσπάθειες διερεύνησης των χιλιάδων θανάτων από τις σφαίρες της αστυνομίας, συμπεριλαμβανομένων και δυο εφήβων μέσα στον Αύγουστο.

«Γιατί αυτός ο τύπος ασφυκτιά τόσο με το θέμα των νεαρών ανθρώπων και ειδικά των αγοριών;» αναρωτήθηκε δημόσια ο Ντουτέρτε.

Και απευθυνόμενος στον επικεφαλής της Επιτροπής, Τσίτο Γκασκόν του έθεσε το ερώτημα«Μήπως είσαι παιδόφιλος; Γιατί τρώγεσαι τόσο πολύ με τους έφηβους; Εχω τις αμφιβολίες μου. Είσαι ομοφυλόφιλος ή παιδόφιλος;» 

Σχόλια σαν κι αυτά δεν δείχνουν σεβασμό στην αξιοπρέπεια των άλλων, απάντησε η εκπρόσωπος της Επιτροπής στο Reuters, τονίζοντας ότι «η κοινή γνώμη πρέπει να καταλάβει πως ο θάνατος παιδιών μας ανησυχεί όλους καθώς είναι ιδιαίτερα ευάλωτα και χρειάζονται την προστασία του κράτους».  

Οι επικριτές του Ντουτέρτε υποστηρίζουν ότι οι αστυνομικοί εκτελούν τους υπόπτους, μια αιματηρή «στρατηγική» που στην ουσία συνάδει με την κυβερνητική γραμμή.

Ο Ντουτέρτε από την άλλη, απορρίπτοντας φυσικά την κατηγορία, ισχυρίζεται ότι οι αστυνομικοί σκοτώνουν… αμυνόμενοι.

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (CHR) καιρό τώρα έχει ανακοινώσει ότι δεν έχει ούτε τα χρήματα, ούτε τον κατάλληλο αριθμό ανθρώπων για να διερευνήσει αυτούς τους θανάτους, η πλειοψηφία των οποίων σύμφωνα με τους ανκτιβιστές είναι δολοφονίες χρηστών και μικροδιακινητών.

Ο αντιπρόεδρος της χώρας Λένι Ρομπρέντο- που δεν είναι σύμμαχος του Ντουτέρτε και έχει συγκρουστεί αρκετές φορές μαζί του- υποστήριξε ότι η απόφαση της Βουλής για τον προϋπολογισμό της αποτελεί στην ουσία απόφαση για την κατάργηση του σώματος, η λειτουργία του οποίου προβλέπεται από το Σύνταγμα της χώρας.

πηγή: efsyn.gr




Δες και αυτό!