Αφίσες για την καταπολέμηση των διακρίσεων στο ποδόσφαιρο στην Κοπεγχάγη

31/08/2017
από

Το #FodboldForAlle στοχεύει στην εξάλειψη των διακρίσεων κατά των ΛΟΑΤ ατόμων στο ποδόσφαιρο.

Η Κοπεγχάγη γέμισε με αφίσες, που αντιμάχονται την ομοφοβία και την αμφιφοβία και την τρανφοβία στο ποδόσφαιρο.

Η εκστρατεία #FodboldForAlle είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ του Δημοτικού Συμβουλίου της Κοπεγχάγης, της Δανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, της Διεθνούς Αμνηστίας, του Fair Fans (Danish Fan Clubs) και της Ένωσης Δανέζων Ποδοσφαιριστών.

Οι αφίσες ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να «στείλουν την ομοφοβία εκτός πεδίου» .

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν για την εκστρατεία ξεκίνησαν αρχικά μέσα από ένα διεθνές φιλικό παιχνίδι μεταξύ Δανίας και Γερμανίας, που έγινε στις 6 Ιουνίου. Αυτή τη χρονιά, οι σημαίες στις γωνίες του αγωνιστικού χώρου και το σήμα των αρχηγών ήταν στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

#FodboldForAlle

Η εκστρατεία ξεκίνησε και πάλι όταν η δανική ομάδα γυναικών έπαιξε σε έναν διεθνή φιλικό αγώνα εναντίον της Αγγλίας την 1η Ιουλίου.

#FodboldForAlle είναι το αντίστοιχα στα δανικά και σημαίνει “ποδόσφαιρο για όλους” . Η εκστρατεία προσπαθεί να εξαλείψει τις διακρίσεις κατά των ΛΟΑΤ ατόμων στο ποδόσφαιρο.

Η Anna Mee Allerslev, Δήμαρχος Απασχόλησης και Ένταξης, για την πόλη της Κοπεγχάγης δήλωσε: «Τα παιδιά μας δεν πρέπει ποτέ να αισθάνονται ότι δεν μπορούν να είναι ίσα. Αυτό ισχύει για όλες τις πτυχές της ζωής – και στο γήπεδο του ποδοσφαίρου. Δυστυχώς, η ομοφυλοφιλία είναι ακόμα ένα ταμπού στον αθλητισμό σήμερα. Γι ‘αυτό είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι οι παίκτες της εθνικής ομάδας είναι στην πρώτη γραμμή.”




Δες και αυτό!