Κυκλοφόρησε το σποτ του «Ναι» για την ισότητα των γάμων στην Αυστραλία

31/08/2017
από

«Οι μόνοι νέοι που επηρεάζονται από την ισότητα στον γάμο είναι οι νέοι gay κι οι λεσβίες, που για πρώτη φορά θα έχουν την ίδια αξιοπρέπεια με όλους τους άλλους στη χώρα μας» .

Η εκστρατεία για το “Ναι” στην ισότητα των γάμων της Αυστραλίας κυκλοφόρησε το σχετικό τηλεοπτικό σποτ.


Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Συνασπισμός για το Γάμο κυκλοφόρησε μια αμφιλεγόμενη διαφήμιση, η οποία υποστήριζε, ότι οι υποστηρικτές του “Ναι” θα μιλούσαν για ισότητα στον γάμο, αλλά προειδοποιούσε, ότι αυτό θα οδηγούσε σε μία ριζοσπαστική θεωρία των φύλων, που θα διδάσκεται στα σχολεία. Ευτυχώς, απορρίφθηκε γρήγορα ως ανακριβής και «γεμάτη ψέματα» .

Οι εκστρατείες στα μέσα ενημέρωσης έχουν πάρει φωτιά ενόψει της ταχυδρομικής έρευνας, η οποία θα ζητήσει από τους Αυστραλούς να ψηφίσουν για την ισότητα των γάμων. Η δημοσκόπηση θα διαρκέσει περίπου για ένα μήνα από τις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν στις 15 Νοεμβρίου. Ανάλογα με τα αποτελέσματα, το κοινοβούλιο θα νομοθετήσει σχετικά με την ισότητα των γάμων.

Στην καμπάνια για το “Ναι” πρωταγωνιστεί μία από τις πιο ριζοσπαστικές λεσβίες της Αυστραλίας και Αναπληρώτρια Δήμαρχος του Σίδνεϊ, η Δρ Kerryn Phelps. Η Phelps ήταν επίσης, η πρώτη γυναίκα και το πρώτο LGBTI άτομο, που αναλαμβάνει τη θέση του πρόεδρου της Αυστραλιανής Ιατρικής Ένωσης.

«Τις επόμενες εβδομάδες θα ακούσουμε πολλά για το αν η οικογένειά μας κι οι φίλοι που είναι gay ή λεσβίες μπορούν να παντρευτούν» , λέει η Phelps στο σποτ. “Δυστυχώς, μερικοί προσπαθούν να μας παραπλανήσουν, όπως αυτή η διαφήμιση, λέγοντας ότι θα έχει αρνητικό αντίκτυπο, συμπεριλαμβανομένου και στη νεολαία. Οι μόνοι νέοι που επηρεάζονται από την ισότητα στον γάμο είναι οι νέοι gay κι οι λεσβίες, που για πρώτη φορά θα έχουν την ίδια αξιοπρέπεια με όλους τους άλλους στη χώρα μας» .

Η ταχυδρομική ψηφοφορία θα κοστίσει τους φορολογούμενους 122 εκατομμύρια δολάρια. Οι επικριτές της υποστηρίζουν ότι είναι σπατάλη χρημάτων, όταν το κοινοβούλιο θα μπορούσε απλά και γρήγορα να νομοθετήσει για το θέμα. Ειδικά, αν λάβει κανείς υπόψιν του, ότι η πλειοψηφία των Αυστραλών υποστηρίζει την ισότητα των γάμων για περισσότερα από 10 χρόνια.

Δικηγορικοί κύκλοι ισχυρίστηκαν μάλιστα, ότι η μη δεσμευτική ταχυδρομική έρευνα είναι αντισυνταγματική, επομένως, δύο ξεχωριστές ομάδες την αμφισβητούν αυτή τη στιγμή μέσω της δικαστικής οδού κι οι ακροάσεις στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπου απευθύνθηκαν, θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα.




Δες και αυτό!