Η 1η διαφήμιση κατά της ισότητας στον γάμο κυκλοφόρησε στην Αυστραλία

30/08/2017
από

Η συζήτηση γύρω από την ισότητα στον γάμο κλιμακώνεται στην Αυστραλία, με την πρώτη τηλεοπτική διαφήμιση, ενάντια στο θέμα, να βγαίνει στον αέρα.

Ο “Συνασπισμός για το γάμο” – που χρηματοδοτήθηκε από το χριστιανικό λόμπι της Αυστραλίας – έστειλε ένα τηλεοπτικό σποτ, που δείχνει τέσσερις μητέρες να προειδοποιούν το κοινό για τις συνέπειες της ισότητας του γάμου, με αρνητικό φυσικά πρόσημο.

Στην Αυστραλία πραγματοποιείται μία μη δεσμευτική ταχυδρομική έρευνα – δημοψήφισμα – δημοσκόπιση για το θέμα. Το κοινό θα απαντήσει εάν πιστεύει, ότι ο γάμος μεταξύ δύο ατόμων του ίδιου φύλου θα πρέπει να νομιμοποιηθεί.

Η ουσία του βίντεο προειδοποιεί το κοινό να «σκεφτεί τα παιδιά» πριν ψηφίσει για την ισότητα των γάμων. Προειδοποιεί για τη ριζοσπαστική θεωρία των φύλων και της σεξουαλικότητας, που θα διδάσκεται στα σχολεία εάν “νομιμοποιηθεί το ίδιο φύλο” .

Μία δικηγόρος με αντι LGBTI ιστορικό στο βιογραφικό της, η Cella White εμφανίζεται επίσης στο βίντεο ως μητέρα. Ισχυρίζεται, ότι το σχολείο του γιου της την ενημέρωσε ότι ο γιος της «θα μπορούσε να φορέσει ένα φόρεμα το επόμενο έτος, αν ένιωθε ότι το ήθελε» .

Ο διευθυντής αυτού του σχολείου παίρνει αποστάσεις από τον ισχυρισμό αυτό, λέγοντας ότι «δεν συνέβη ποτέ» .

«Ρωτήσαμε όλους τους καθηγητές, δεν συνέβη ποτέ» , δήλωσε στο Fairfax Media ο διευθύνων σύμβουλος του Frankston High, John Albiston, «Δεν είχα ποτέ καμιά καταγγελία ότι τα αγόρια δέχτηκαν ως συμβουλή το να μπορούν να φορούν φορέματα. Δεν τους προσφέραμε αυτή την επιλογή. Όμως, γιατί αυτό το αποκαλούμενο περιστατικό, που δεν συνέβη ποτέ, έχει σχέση με την ισότητα των γάμων;»

Οι επικριτές του τηλεοπτικού σποτ ισχυρίζονται, ότι αποπροσανατολίζει τους ανθρώπους από το πραγματικό ζήτημα της ισότητας των γάμων:

«Οι άνθρωποι πίσω από αυτή τη διαφήμιση γνωρίζουν, ότι ο λαός της Αυστραλίας υποστηρίζει το δικαίωμα όλων των Αυστραλών να παντρεύονται κι έτσι αυτό που θέλουν να πετύχουν είναι να προσποιηθούν απελπισμένα ότι αυτή η απλή ερώτηση αφορά κάτι άλλο» , ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Εκστρατείας Ισότητας, Tiernan Brady, στο news.com. Au:

«Η διαφήμιση είναι ντροπιαστική μέσα στην ατιμία της … καθώς προσπαθούν να χωρίσουν τους Αυστραλούς συνεχίζονταν να κάνουν καμπάνιες για να τους ενώσουν όλους» .

Η τηλεοπτική διαφήμιση έρχεται λίγες μέρες, αφού οι νεοναζί γύριζαν όλες τις μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας με αφίσες κατά της γάμου, ενώ μια σειρά από αφίσες, που έγγραφαν «stop the fags» γέμισαν τους δρόμους της Μελβούρνης.




Δες και αυτό!