17% αύξηση του ποσοστού δολοφονιών LGBT+ ατόμων στις ΗΠΑ για το 2016

16/06/2017
από

Δυστυχώς, το 2016 είναι η χρονιά που το ποσοστό δολοφονιών LGBT+ ατόμων στις ΗΠΑ είναι το υψηλότερο των τελευταίων 20 ετών. Τα μέλη της κοινότητάς μας εξακολουθούν να αποτελούν στόχο, επειδή απλά είναι διαφορετικά.

Μία έκθεση από την Εθνική Ένωση Προγραμμάτων για την Καταπολέμηση της Βίας (National Coalition of Anti-Violence Programs) των ΗΠΑ, αποδεικνύει ότι το ποσοστό δολοφονιών LGBT+ ατόμων για το 2016, χωρίς να προσμετρηθούν τα θύματα από την επίθεση στο Pulse Club του Ορλάντο σημειώνει αύξηση 17% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αν σε αυτήν την αύξηση αν υπολογιστούν και τα θύματα του Ορλάντο, τότε μιλάμε για αύξηση ύψους 217%.

Η σφοδρή τραγωδία στο Pulse Club, σε συνδυασμό με την καθημερινή βία και τις διακρίσεις που ζούμε ως LGBTQ άτομα… έχει δημιουργήσει μία τέλεια θύελλα φόβου και τραύματος για την κοινότητά μας ως σύνολο αυτή την χρονιά” , δήλωσε η Melissa Brown στο Kansas City Anti-Violence Project, ως μέλος της Ένωσης.

Οι πρόσφατες εκτελεστικές εντολές καθώς κι οι συνεχιζόμενες προσπάθειες για τη θέσπιση νομοθεσίας κατά των LGBTQ ατόμων, καθώς κι η αποτροπή της προστασίας τους από τον δήμο, από την πολιτεία, αλλά και σε ομοσπονδιακό επίπεδο, καθιστούν τα LGBTQ άτομα ευάλωτα σε διακρίσεις” , πρόσθεσε.

Επί του παρόντος στις ΗΠΑ, οι LGBT+ άνθρωποι που έχουν σκούρο χρώμα δέρματος και τα ΑμεΑ είναι δύο φορές πιο πιθανό να γίνουν θύματα μη θανατηφόρας βίας.




Δες και αυτό!