Γιορτάζουμε τον μήνα Υπερηφάνειας μ’ ένα ιστορικό τεύχος αφιερωμένο στην κοινότητά μας! Το Antivirus, το μοναδικό ελληνικό ΛΟΑΤΚΙ περιοδικό, κυκλοφορεί το νέο του τεύχος με κεντρική συνέντευξη και εξώφυλλο τον Πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα.

Σε μια περίοδο έντονων κοινωνικοπολιτικών αλλαγών και με τις διεκδικήσεις της κοινότητάς μας να είναι πιο δυναμικές από ποτέ, το περιοδικό μας συνομιλεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, σε μια προσπάθεια ν΄ανοίξει τη συζήτηση και να καταστήσει σαφείς τις προθέσεις της πολιτείας για θέματα που μας αφορούν. Επιπλέον και λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες διακρίσεων και ρατσισμού, που εξακολουθούν να υφίστανται τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στην Ελλάδα, ευελπιστεί να περάσει ένα ηχηρό μήνυμα ορατότητας, αφού είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που o Πρωθυπουργός δίνει συνέντευξη σ΄ένα ΛΟΑΤΚΙ μέσο (και απ΄τους λίγους στον κόσμο).

Επίσης, μέσα απ΄το κεντρικό μας αφιέρωμα αναζητήσαμε τους τομείς εκείνους που διαμορφώνουν την ελληνική παιδεία σε σχέση με τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα και καλέσαμε 5 προσωπικότητες (Μαρία Γιαννακάκη, Θεόδωρος Ανδρεάδης-Συγγελάκης, Δήμητρα Κογκίδου, Μιχάλης Οικονόμου & Έλενα Όλγα Χριστίδη) να μας γράψουν γι΄αυτούς.

Τον κύκλο των συνεντεύξεων κλείνουν ο σκηνοθέτης της ταινίας “Τom of Finland”, Dome Karukoski και ο τραγουδιστής-ηθοποιός Δημήτρης Σαμόλης.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις γνωστές μας στήλες μόδας, πολιτισμού, υγείας κλπ.

Editorial 74

Mπορεί να συμπαθείς τον Αλέξη Τσίπρα. Μπορεί και όχι. Μπορεί να τον θεωρείς καλό ή κακό πολιτικό. Ότι έχει προσφέρει ή όχι. Μπορεί να έχεις επιχειρήματα γι’ όλα τα παραπάνω. Μπορεί και όχι. Θα συμφωνήσεις, όμως, όταν σου πω, πως ο Αλέξης Τσίπρας αυτή τη στιγμή είναι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Επίσης, αν σου πω, πως η κυβέρνησή του πέρασε το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης, καθώς και φέρνει για ψήφιση το ν/σ για την ταυτότητα φύλου στη βουλή. Ίσως, όχι ακριβώς, έτσι όπως θα ήθελες. Ίσως, όχι ακριβώς, όπως θα ήθελα. Αλλά τα έκανε. Κλείνοντας, θα συμφωνήσεις πως είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός στην Ελλάδα μιλάει σ’ ένα “δικό μας” έντυπο. Και αυτή η αντιμετώπιση δεν έχει την αίσθηση “χάρης”. Μας τη χρωστάει πράγματι η ελληνική πολιτεία εδώ και δεκαετίες. Και θα είμαστε εδώ να τη διεκδικούμε συνεχώς.

Γιάννης Παπαγιαννόπουλος