To πρώτο “Antivirus in drag είναι γεγονός κι εμείς σας παρουσιάζουμε τις ανερχόμενες Drag Queens της Ελλάδας, οι οποίες διεκδικούν δυναμικά την προσοχή μας και κλείνουν (με μια δόση ειρωνείας) το μάτι σε κάθε ασεβή και μη πόθο που κρύβουμε μέσα μας. Απλά, απολαύστε τες…

https://avmag.gr/
Antivirus Magazine Cover No 72

Στις συνεντεύξεις μας θα βρείτε τον Απόστολο Ρήγα να ανακρίνεται (σ.σ. για τα πάντα), προτού “καταδικαστεί” για πρόκληση τηλεοπτικού εθισμού, αλλά και τη Δήμητρα Ματσούκα, ως την πιο ροκ “Ωραία μου Κυρία”!

Διαβάστε, τέλος, το αφιέρωμά μας για την άλλη όψη του πορνό (κι όμως υπάρχει), καθώς και το ημερολόγιο ενός τρανς άνδρα, του δικού μας – υπέροχου- Harry Saxon.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις γνωστές μας στήλες πολιτισμού, υγείας κλπ.

Editorial 72

Η πεποίθηση οτι ως ανθρώπινο είδος εξελισσόμαστε τον τελευταίο καιρό έχει φάει κάποιες γερές ανάποδες κι η κατεύθυνσή μας αυτή τη στιγμή δε μου είναι καθόλου σαφής.

Πολλές φορές στη ζωή μας έρχονται στιγμές που πράγματα, τα οποία θεωρούμε δεδομένα, απλά εξαφανίζονται. Κι όπως όλα τα πράγματα, όταν εξαφανίζονται αφήνουν χώρο που γεμίζει σχεδόν αυτόματα απ’ότι βρίσκεται πιο πρόχειρο στις βασικές μας αντιδράσεις. Και κλασικά οι πρώτες, που συνήθως σκάνε μούρη είναι ο φόβος, ο πόνος και το κλείσιμο στον εαυτό μας.

Όμως δεν πιστεύω πως σ’ αυτή τη χρονική στιγμή έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου για να περάσουμε τα παραπάνω στάδια. Γιατί αυτό το κενό, που άφησαν τα πιστεύω μας σε κεντρικές ανθρώπινες αξίες, γεμίζει τόσο γρήγορα από το μίσος και τη μισαλλοδοξία, που αν δεν παλέψουμε, θα πλημυρίσουν τα πάντα. Πιστεύω βαθύτατα πως σε αυτή τη στιγμή είναι υποχρέωσή μας, αυτό το κενό να το γεμίσουμε με ό,τι καλύτερο έχουμε.

Κι ιδιαίτερα μια κοινότητα, όπως η δική μας, οφείλει να αφήσει πίσω μικρότητες, φόβους κι εγωκεντρικές συμπεριφορές και να δουλέψουμε μαζί, ώστε να κάνουμε τα “δεδομένα μας” ξανά πανανθρώπινες αξίες.

Το οφείλουμε στο μέλλον.

Γιάννης Παπαγιαννόπουλος