7 τρανς άτομα που αισθάνονται περήφανα και σέξι

28/03/2016

Με αφορμή την επερχόμενη Παγκόσμια Ημέρα Τρανς Ορατότητας (31 Μαρτίου) σας παρουσιάζουμε επτά σέξι τρανς άτομα που βοήθησαν τον κόσμο να “εκπαιδευτεί” γύρω από θέματα που σχετίζονται με την τρανς κοινότητα.

Benjamin Melzer

Ο 28χρονος Melter είναι ο πρώτος τρανς άνδρας που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της γερμανικής έκδοσης του Men’s Health. Σ΄ένα βίντεό του, ο ίδιος μιλάει για τα παιδικά του χρόνια.

“Μέχρι να γίνω 18, δεν είχα ιδέα τι συνέβαινε μ΄εμένα. Δεν είχα γνώση για το τι σημαίνει να είσαι τρανς άνδρας. Τώρα αισθάνομαι τόσο χαρούμενος, τόσο εγώ! Κάποιες φορές δεν πιστεύω ότι ο άνδρας σ΄αυτή τη φωτογραφία είμαι εγώ”.

Evie Andrew

Διάσημη blogger με έδρα το Brighton, στο Η. Βασίλειο. Συμμετείχε στη σειρά του BBC Body Positive, μιλώντας για τη μετάβασή της.

“Ξεκινήσα με το να μην έχω καθόλου αυτοπεποίθηση. Στην αρχή της μετάβασής μου με έπιανε πανικός, όταν έβγαινα στον κόσμο, όταν συμμετείχα κάπου. Αυτό μου πήρε περίπου έναν χρόνο. Τώρα αγαπώ το σώμα μου. Δούλεψα για να είμαι υγιής. Είμαι όπως πάντα ήθελα να είμαι. Είμαι περήφανή με το σώμα μου”.

Captain Hannah Winterbourne

Κατέκτησε την υψηλότερη βαθμίδα που έχει πάρει ποτέ τρανς άτομο στον βρετανικό στρατό. Εμφανίστηκε σε αρκετές εφημερίδες και εκπομπές, αναφέροντας την ιστορία της.

“Όταν είσαι τρανς μπρορείς να καθορίσεις το σώμα σου περισσότερο από το ευρύ κοινό. Αλλά ευτυχώς δείχνω στον κόσμο ότι η εμφάνιση δεν είναι το παν και ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα για εμένα.”

Kieran Damien Moloney

Ξεκινώντας τη μετάβασή του από νεαρή ηλικία, ο Μoloney επέζησε από μια σοβαρή τρανφοβική επίθεση (όταν ήταν 16). Έκτοτε, αποφάσισε να μην επιτρέψει σε κανέναν να τον βλάψει ξανά σωματικά. Ξεκίνησε το bodybuilding και σήμερα δίνει συμβουλές διατροφής και άσκησης για να βοηθήσει κ΄άλλα τρανς άτομα.

“Το να εκπαιδεύεις και να καταλαβαίνεις δεν θα γίνει ποτέ εύκολο, αν δεν αρχίσουμε να μιλάμε.

Ποτέ μου δεν πίστεψα ότι θα έφτανα στο σημείο που είμαι τώρα. Το σχέδιο ήταν να περνώ όσο πιο απαρατήρητος γίνεται. Αλλά προφανώς η ζωή είχε άλλα σχέδια για εμένα. Ο κόσμος βλέπει ένα υπέροχο κορμί, αλλά πέρα από το σώμα υπάρχει κάποιος που για πρώτη φορά βρίσκεται σε ηρεμία. Δεν βλέπω τον εαυτό ως σύμβολο του σεξ”.

Laith Ashley

Το μοντέλο από το Μπρούκλιν των ΗΠΑ, έγινε πρόσφατα γνωστό με τις σέξι φωτογραφίσεις του στο Instagram.

“Στην αρχή είχα τις επιφυλάξεις μου, αλλά τώρα είμαι περήφανος για το σώμα μου και τη διαδικασία που χρειάστηκε για να φτάσω ως εδώ. Είναι υπέροχο που μπορώ, μαζί με τους άλλους, να δείξω στον κόσμο ότι μπορείς να είσαι τρανς και σέξι ταυτόχρονα.”

Η ορατότητα τους βοηθά όλους. Τοποθετώντας ένα πρόσωπο σε μια ομάδα που είναι άγνωστη στους περισσότερους, βοηθά να γεφυρώσουμε αυτό το χάσμα και προωθεί την κατανόηση, ενώ διαλύει τον φόβου και τηνπαρανόηση”.

Monroe Bergdorf

Η Bergdorf είναι μοντέλο, dj, περήφανη φεμινίστρια και τρανς ακτιβίστρια, που αυτό τον μήνα έγινε ή πρώτη τρανς γυναίκα που συμμετείχε στην νέα καμπάνια της Uniqlo.

“Ήταν σουρεαλιστικό να βλέπω τον εαυτό μου στην μαρκίζα στην Oxford Circus. Μ΄αρέσουν που οι κοινές αντιλήψεις για την ομορφιά αλλάζουν και προωθούν περισσότερο τη διαφορετικότητα. Θα πρέπει να γιορτάζουμε όλα τα σώματα, τα φύλα, τις αποχρώσεις του δέρματος. Η ομορφιά μας βρίσκεται στις διαφορές μας”.

Jake Graf

“Είμαι συγγραφέας και σκηνοθέτης με έδρα το Λονδίνο. Οι ταινίες μου έχουν εμφανιστεί σε LGBT φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, ενώ έχω επίσης γράψει για τα περιοδικά GNI, QX και FTM. Έχω μόλις ολοκληρώσει την πέμπτη μικρού μήκους ταινία μου ως συγγραφέας / σκηνοθέτης και συνεχίζω να είμαι ενεργός trans ακτιβιστής”.

Είμαι περήφανος που γύρισα την πλάτη μου στην απίστευτα καταστροφική ζωή που έζησα πριν από τη μετάβαση”.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...