Ακραία τρανσφοβική – ομοφοβική “διδασκαλία” στο Πολυτεχνείο Κρήτης

27/11/2015

Στο παρακάτω βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στην πλατφόρμα του YouTube από την ομάδα Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση, θα παρακολουθήσετε τον Δημήτρη Πατέλη (εισηγητή- αναπληρωτή καθηγητή) να επιδίδεται σε ένα άκρως τρανσφοβικό – ομοφοβικό λόγο, στα πλαίσια διδασκαλίας του στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε κατά τη διάρκεια των παραδόσεων του με θέμα “Σύγχρονη Επαναστατική Θεωρία. Κλασικός μαρξισμός και Λογική της Ιστορίας”.

“Δεν μπορεί δηλαδή να επιβάλλεται στα πλαίσια της διατλαντικής πολιτικής επενδύσεων και εμπορίου, να επιβάλλονται και τέτοια φαινόμενα, σαν αυτό που συζητάμε τώρα. Επιβολή δηλαδή της αλλαγής φύλου, των γάμων και της τεκνοθεσίας μεταξύ ομοφύλων και εμείς να θεωρούμε ότι είναι ένα προοδευτικό φαινόμενο από μόνο του. Κάπου το έχουμε χάσει. Κάπου έχουμε χάσει τη μπάλα…”

“Οι περιπτώσεις εκείνες που έχουμε τη λεγόμενη μη παραδοσιακή σεξουαλική προτίμηση είναι μορφές διάθλασης συγκεκριμένου τύπου αλλοτριωμένου και αλλοτριωτικού κοινωνικού, στο βιολογικό…”

“Πείτε μου σας παρακαλώ τι θα γίνει αν στην παιδική ηλικία ή στην εφηβεία ενός παιδιού έρθει ο γονέας ή ο δάσκαλος και του πει ότι ‘παιδάκι μου το έψαξες το φύλο σου; Μήπως δεν είσαι αγόρι και είσαι κορίτσι; ή το αντίστροφο;’, που θα πατήσει; Τι θα κάνει στη συνέχεια; Κι αν τραυματήσεις τη φυσιολογική ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού που συνδέεται με τις θέσεις και τους ρόλους, τους βιολογικά προσδιορισμένους από το βιολογικό υπόστρωμα των αναγκών, των θέσεων και των ρόλων των φύλων, έχεις αποδομήσει το σύνολο της προσωπικότητας και της μετέπειτα ζωής των παιδιών. Κι αυτό που σας λέω είναι αποδεδειγμένο και με εμπειρικό υλικό…”

Δείτε ολόκληρο το βίντεο

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!