Ο Πούτιν καταδικάζει τους αντί-gay νόμους των ΗΠΑ

28/09/2015

Τους αντι-gay νόμους των ΗΠΑ καταδίκασε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα. Υποστήριξε μάλιστα, “ότι στην Ρωσία διασφαλίζονται τα ίσα δικαιώματα των LGBTQI ατόμων”!

“Το πρόβλημα με τις σεξουαλικές μειονότητες στη Ρωσία είναι ότι το όλο θέμα έχει προβληθεί σκόπιμα αρνητικά από το εξωτερικό για πολιτικούς λόγους, πιστεύω χωρίς να έχει κάποια καλή βάση”.

Ο Πούτιν υποστήριξε ότι υπάρχουν ακόμη κάποιες πολιτείες στις ΗΠΑ με νόμους που ποινικοποιούν το gay σεξ στα βιβλία, ακόμα και μετά την απόφαση του Ανώτατου δικαστηρίου το 2003, προσθέτοντας ότι ο αντίστοιχος σοβιετικός νόμος έχει καταργηθεί.

“Είναι γνωστό ότι σε 4 πολιτείες της Αμερικής, ο ομοφυλοφιλικός προσανατολισμός είναι έγκλημα… Δεν έχει αφαιρεθεί εντελώς από την αμερικανική νομοθεσία… Προφανώς το καταδικάζω.

Πιστεύω ότι δεν πρέπει να υπάρχει οποιαδήποτε ποινική ή άλλη δίωξη ή διάκριση στα δικαιώματα των ανθρώπων με βάση τη φυλή τους, την εθνικότητα, τη θρησκεία ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Δεν κάνουμε διώξεις (στη Ρωσία)!

Οι άνθρωποι με μη παραδοσιακό σεξουαλικό προσανατολισμό εργάζονται, ζουν ειρηνικά, παίρνουν προαγωγή, κερδίσουν εθνικά βραβεία για τα επιτεύγματά τους στην επιστήμη ή σε άλλους τομείς. Προσωπικά τους έχω δώσει μετάλλια.”

Σχετικά με τον νόμο περί gay προπαγάνδας, ο ίδιος δήλωσε:

“Δεν βλέπω κάτι μη δημοκρατικό σε αυτή τη νομοθεσία.

Πιστεύω ότι πρέπει να αφήνουμε τα παιδιά στην ησυχία τους. Να τους δώσουμε μια ευκαιρία να μεγαλώσουν, να τα βοηθήσουμε να συνειδητοποιήσουν ποια είναι και να αποφασίσουν για τον εαυτό τους. Πιστεύουν ότι είναι άνδρες; γυναίκες; αρσενικό; θυληκό; Θέλουν να ζήσουν έναν κανονικό φυσικό γάμο ή έναν μη παραδοσιακό; Αυτό είναι το μόνο πράγμα που θέλω να συζητήσω.

Δεν βλέπω καμία παραβίαση των δικαιωμάτων των gay ατόμων εδώ…”

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!