Βρετανία: Μητέρα γέννησε το παιδί του gay γιου της

07/03/2015

070315123351_1975Από πολύ μικρός ο Κάιλ Κάσσον ήθελε να γίνει πατέρας. Ήταν μόλις 24 ετών, όταν έμαθε για την επιλογή της παρένθετης μητέρας. Ως gay άλλωστε, πίστευε ότι δεν είχε και άλλες επιλογές.

Αρκετές ήταν οι κλινικές στη Βρετανία που του έκλεισαν την πόρτα και τότε ο ίδιος απευθύνθηκε στην 45χρονη μητέρα του, Άννα Μαρί, η οποία και δέχθηκε να κυοφορήσει το… εγγόνι της.

Τον περασμένο Ιούλιο μάλιστα έφερε στον κόσμο με καισαρική τομή τον μικρούλη Μάιλς, διχάζοντας την κοινή γνώμη της χώρας.

Όπως αναφέρει στο αποκλειστικό της ρεπορτάζ η Daily Mail, οι γιατροί γονιμοποίησαν το ωάριο μιας ανώνυμου δότη με τον σπέρμα του Κάιλ και το εμφυτεύσανε στη μήτρα της μητέρας του.

«Καταλαβαίνω ότι δεν θα συμφωνήσουν όλοι με την επιλογή μου, αλλά αυτή είναι η άποψή τους. Έχω έναν γιο και είμαι πολύ χαρούμενος. Όσο οι άνθρωποι μπορούν να παρέχουν ένα σπίτι και έχουν την ανάλογη στήριξη, δεν βλέπω τον λόγο γιατί θα πρέπει κάποιος να στερηθεί το δικαίωμα να γίνει γονιός. Ανεξάρτητα από τη σεξουαλικότητα και το φύλο, εφόσον μπορεί κανείς να φροντίσει το παιδί, δεν βλέπω ποιο είναι το πρόβλημα. Βγάζω χρήματα για τον εαυτό μου, χωρίς να επιβαρύνω το κράτος, έχω το δικό μου σπίτι, και τη δική μου δουλειά», δήλωσε ο Κάιλ.

Ο 27χρονος εργάζεται σε σούπερ μάρκετ στο Ντονκάστερ και είναι ο πρώτο ελεύθερος gay άνδρας που απέκτησε παιδί μέσω παρένθετης μητέρας στη Βρετανία. Μάλιστα όπως αναφέρει η εφημερίδα, η διαδικασία κόστισε από 12.000 – 14.000 λίρες.

Όσο για το αν θα αποκαλύψει στον γιο του πώς ήρθε στον κόσμο, o Κάιλ απαντά:

«Δεν θα του πω ποτέ ψέματα. Θα του πούμε την κατάλληλη στιγμή όλη την αλήθεια. Πρέπει να είσαι ειλικρινής, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Θα του πούμε μάλιστα ότι τον θέλαμε πάρα πολύ».

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!