Φρικιαστική κακοποίηση σε LGBTQI+ Βρετανούς στρατιώτες

01/06/2023
από
στρατιώτες
στρατιώτες

Η πολυαναμενόμενη έκθεση φέρεται να επιβεβαιώνει περιπτώσεις ομοφοβίας στις ένοπλες δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου από το 1967 έως το 2000, συμπεριλαμβανομένης της “θεραπείας” με ηλεκτροσόκ.

Ένα αντίγραφο της έκθεσης LGBT Veterans Independent Review που διέρρευσε φέρεται να υποδεικνύει ότι οι queer Βρετανοί στρατιώτες, που υπηρέτησαν από το 1967 έως το 2000, υπέστησαν τρομερή κακοποίηση «θεραπείας μεταστροφής» στις Ένοπλες Δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2000, το κράτος απαγόρευε σε LGBTQ+ άτομα να υπηρετούν στον στρατό και οποιοσδήποτε θεωρούνταν queer μπορούσε να απολυθεί ανεξάρτητα από το αν είχε συμμετάσχει σε ομοφυλοφιλικές σχέσεις ή όχι.

Η αναθεώρηση διενεργήθηκε ανεξάρτητα από τη βρετανική κυβέρνηση και τις ένοπλες δυνάμεις, με Πρόεδρος τον Λόρδο Etherton PC QC. Περιλαμβάνει μαρτυρίες LGBTQ+  βετεράνων και όσων έγιναν μάρτυρες της κακομεταχείρισης του queer προσωπικού. Η πλήρης αξιολόγηση υποβλήθηκε στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου την περασμένη εβδομάδα και δεν έχει ακόμη κοινοποιηθεί στο κοινό, αλλά ορισμένα ειδησεογραφικά πρακτορεία φέρεται να έχουν δει ένα αντίγραφο.

Σύμφωνα με ανώνυμες μαρτυρίες και έγγραφα που διέρρευσαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι queer Βρετανοί στρατιώτες φέρεται να υπέστησαν φρικιαστική μεταχείριση, όπως σεξουαλική επίθεση, αδικαιολόγητη παρακολούθηση και “θεραπεία” με ηλεκτροσόκ που άφηνε μώλωπες και σημάδια εγκαυμάτων στο δέρμα.

 Κατά τη διάρκεια της περιόδου που αναλύθηκε, χιλιάδες μέλη της υπηρεσίας που αναγνωρίστηκαν ως LGBTQ+ άτομα απολύθηκαν άδικα και έχασαν τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. Εκτός από την απώλεια εισοδήματος, αυτές οι απολύσεις δημιούργησαν μακροπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις.

Μια λεσβία γυναίκα που εντάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό τη δεκαετία του 1990 περιέγραψε πώς η κακομεταχείριση και η εκδίωξη επηρέασαν αρνητικά την ψυχική της υγεία και συνέβαλαν στο να αναπτύξει εθισμό στο αλκοόλ.

Σε μια δήλωση στο Facebook, το Fighting with Pride αναγνώρισε ότι κυκλοφορούν φήμες για την Ανεξάρτητη Επιθεώρηση LGBT Βετεράνων.

Η οργάνωση δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι αυτό θα προκαλέσει αναστάτωση σε χιλιάδες βετεράνους, στο προσωπικό που εξυπηρετεί και στις οικογένειες που περιμένουν τα αποτελέσματα. Όσο μπορείτε, σας προτείνουμε να προσεγγίζετε τις ιστορίες με προσοχή. Υπάρχουν πολλές φήμες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή. Να είστε βέβαιοι, ότι στο FWP κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διασφαλίσουμε ακριβή και ευαίσθητη αναφορά».

Η βρετανική κυβέρνηση αναγνώρισε ότι η ιστορική πολιτική των ενόπλων δυνάμεων ήταν λανθασμένη και δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο που είχε στους LGBTQ+ βετεράνους. Το Bloomberg επιβεβαίωσε ότι εκτός από την περιγραφή περιπτώσεων κακοποίησης, η έκθεση καλεί, επίσης, την κυβέρνηση να ζητήσει επίσημη συγγνώμη από τους queer βετεράνους και να προσφέρει αποζημίωση για τα χαμένα κέρδη και τις συντάξεις τους.
Δες και αυτό!