Zooey Zephyr: “τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα χρησιμοποιούνται για να καλύψουν τα προβλήματα της Αμερικής”

0
79
Η τρανς πολιτικός από τη Μοντάνα θεωρεί ότι οι Ρεπουμπλικάνοι συγκαλύπτουν τα πραγματικά προβλήματα της Αμερικής, χρησιμοποιώντας τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα και δημιουργώντας ένα κλίμα τρομοκρατίας γύρω από αυτά.

Η εκπρόσωπος της Μισούλα δήλωσε αποκλειστικά στο PinkNews ότι οι Ρεπουμπλικάνοι της πολιτείας και της χώρας χρησιμοποιούν τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα για να καλύψουν «ανεπαρκείς λύσεις σε μεγάλες κρίσεις» στις ΗΠΑ.

Η Zephyr έγινε αντικείμενο διαμάχης τον Απρίλιο, αφού της ασκήθηκε μομφή και της απαγορεύτηκε η είσοδος στη Βουλή της Μοντάνα για το υπόλοιπο της νομοθετικής περιόδου του 2023, αφού μίλησε κατά του αντί-τρανς νομοσχεδίου 99 της Γερουσίας.

Το νομοσχέδιο, το οποίο υπογράφηκε σε νόμο από τον κυβερνήτη Greg Gianforte στις 28 Απριλίου, απαγορεύει τη φροντίδα επιβεβαίωσης φύλου για τρανς άτομα κάτω των 18 ετών, εμποδίζοντας την πρόσβαση σε φυσικώς αναστρέψιμους αναστολείς της εφηβείας.

Επίσης, ο νόμος απαγορεύει τις «χειρουργικές επεμβάσεις», τις οποίες έτσι κι αλλιώς κανένα ιδιωτικό ή δημόσιο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης δεν εφαρμόζει επί του παρόντος σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Μετά την απαγόρευσή της και την επακόλουθη επιστροφή της στη Βουλή στις 2 Μαΐου, η Zephyr έχει εκφράσει ευθέως την αντίθεσή της τόσο στη νομοθεσία των Ρεπουμπλικάνων που κατήγγειλε όσο και στην απόφαση για την αποδοκιμασία της, την οποία έχει χαρακτηρίσει «αντιδημοκρατική».

«Ο εξτρεμισμός που βλέπουμε στα νομοθετικά σώματα που ελέγχονται από τους Ρεπουμπλικάνους δεν συμβαδίζει σε μεγάλο βαθμό με την επιθυμία των ανθρώπων σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε η Zephyr στο PinkNews.

«Υπάρχει μια αυξανόμενη αποδοχή των τρανς ατόμων [και] υπάρχει μια αυξανόμενη απογοήτευση με τα νομοσχέδια που στοχεύουν την κοινότητά μας.

«Βλέποντας τι είναι διατεθειμένη να πετάξει η Δεξιά για να πετύχει τους ακραίους ιδεολογικούς της στόχους, θα πρέπει να ανησυχεί οποιονδήποτε νοιάζεται για τη δημοκρατία σε αυτή τη χώρα».

Η εκπρόσωπος της Βουλής της Μοντάνα τα έβαλε με τον πρόεδρο της Βουλής Mat Regier, ο οποίος αρνήθηκε να αναγνωρίσει τη Zephyr ως μέλος της Βουλής, αφού κατηγόρησε τους αντί-τρανς Ρεπουμπλικάνους ότι έχουν «αίμα στα χέρια τους».

Είπε ότι ο Regier, η οικογένεια του οποίου κατέχει πολλά αξιώματα στο πολιτειακό Καπιτώλιο της Μοντάνα, «χτυπάει ένα καρφί στο φέρετρο της δημοκρατίας» όταν αποφάσισε να την επιπλήξει επειδή μίλησε εναντίον του νομοσχεδίου.

«Όταν μου έγινε μομφή, βγήκα με το κεφάλι ψηλά. Έκανα ένα σχέδιο, και το σχέδιο ήταν πώς θα μείνω όσο πιο κοντά μπορώ στη Βουλή».

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, την είδαν να εργάζεται στον διάδρομο έξω από την αίθουσα όπου οι συνάδελφοί της έκαναν κανονικά την πολιτική τους δουλειά.

«Κάθισα όσο πιο κοντά στη Βουλή μπορούσα, κάτι που από μόνο του απαιτούσε προσπάθεια, διότι ο πρόεδρος προσπάθησε να με απομακρύνει από το δημόσιο χώρο και να με βάλει στο γραφείο της ηγεσίας της μειοψηφίας.

«Αλλά κατάφερα να παραμείνω στον δημόσιο χώρο και να κάνω τη δουλειά μου εκεί».

Η Zooey Zephyr δήλωσε στο PinkNews ότι πιστεύει πως οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν δημιουργήσει έναν την εικόνα ενός ΛΟΑΤΚΙ+ «μπαμπούλα» για να κρύψουν νομοθετικές αδικίες σε άλλα μέρη της κοινωνίας – όπως η στέγαση ή η κρίση του κόστους ζωής.

Περιέγραψε τις λύσεις της δεξιάς σε εγγενή κοινωνικά ζητήματα ως «ανεπαρκείς» και πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες λογοκρισίας της απλώς επιδεινώνουν αυτά τα προβλήματα.

«Υπάρχει μια τόσο βαθιά, βαθιά κρίση στέγασης στην πολιτεία μας που χρειάζεται σοβαρές λύσεις σε όλο το φάσμα», εξήγησε η Ζέφυρος.

«Αυτό που είδαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνόδου είναι ότι οι Ρεπουμπλικάνοι δεν ενδιαφέρθηκαν για το εύρος της νομοθεσίας που απαιτείται για την αντιμετώπιση της κρίσης.

«Είδατε την απορρύθμιση, είδατε την ενθάρρυνση της ανάπτυξης για αγοραίες και υψηλότερες αναπτύξεις. Δεν έγιναν πολλά για τους ενοικιαστές, δεν έγιναν πολλά για τους αγοραστές κατοικιών.

«Νομίζω ότι όταν θεσμοθετούν αυτά τα νομοσχέδια κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων, το κάνουν επειδή όταν στρέφεσαι στα ζητήματα που επηρεάζουν τους κατοίκους της Μοντάνα στην καθημερινή τους ζωή, δεν έχεις απαντήσεις».

Πληροφορίες και εικαστικά από PinkNews.