Ζευγάρι γυναικών γράφει ιστορία στο Ηνωμένο Βασίλειο

12/03/2024
από
Ένα ζευγάρι γυναικών, η Emily Patrick και Kerry Osborn, έγραψε ιστορία στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς είναι οι πρώτες που γέννησαν η μία τα μωρά της άλλης μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης, αλλά όπως λένε, δεν ξεκίνησαν τη διαδικασία με σκοπό να γίνουν πρωτοπόρες.

Το ζευγάρι, που είναι μαζί εδώ και επτά χρόνια, κατάφερε να συλλάβει τα παιδιά του, τον 11 ημερών Ezra και τον 10 εβδομάδων Elvis, μέσω μιας διαδικασίας γνωστής ως ταυτόχρονη αμοιβαία εξωσωματική γονιμοποίηση – μια διαδικασία που τους κόστισε περίπου 25.000 λίρες.

Αυτή είναι και η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη διαδικασία πραγματοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Ezra, ο οποίος κυοφορήθηκε από την Kerry αλλά προήλθε από ένα γονιμοποιημένο ωάριο της Emily, ενώ ο Elvis κυοφορήθηκε από την Emily χρησιμοποιώντας το ωάριο της Kerry. Τα ωάριά τους γονιμοποιήθηκαν με τη χρήση σπερματοδότη.

Σε συνέντευξή τους στη Metro, το ζευγάρι, που καταγράφει το ταξίδι της γονεϊκότητας στο Instagram (TwoMumsTwoBuns), λέει ότι δεν ήταν «τόσο τρελό» όσο νόμιζαν ότι θα είναι.

Μιλώντας στην Daily Mail η Patrick, 38 ετών, δήλωσε: «Ήμουν πάντα η λιγότερο μητρική, αλλά έχω βρει ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο αγάπης, σαν ένα νέο θάλαμο στην καρδιά μου, για τα μωρά μας».

Η Osborn, 35 ετών, δήλωσε: «Ελπίζουμε όμως ότι δείξαμε σε άλλους ανθρώπους της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας ότι αυτό είναι εφικτό».

Εν τω μεταξύ, ένα ζευγάρι γυναικών που ζει στο Gloucestershire του Ηνωμένου Βασιλείου, δημοσίευσε σε ειδησεογραφικό μέσο πρόσφατα, ότι τους αρνήθηκαν παραπομπή για εξωσωματική γονιμοποίηση από το NHS, εκτός εάν μπορούσαν να «αποδείξουν» ότι «προσπαθούσαν» για δύο χρόνια.

Η Maz και η Steph Davis-Hyde δεν εγκατέλειψαν το όνειρό τους για την επέκταση της οικογένειάς τους και αντ’ αυτού επέλεξαν να υποβληθούν σε ιδιωτική κλινική.
Δες και αυτό!