Ζέφη Δημαδάμα: Από αύριο όλη η οπισθοδρομική φασαρία που γίνεται θα έχει υποχωρήσει

15/02/2024
από
Η Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ζέφη Δημαδάμα, επανέλαβε ότι υποστηρίζει το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, λέγοντας ότι είναι κάτι που έπρεπε να είχε γίνει.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 Athina, η Ζέφη Δημαδάμα είπε ότι σήμερα «είναι μεγάλη μέρα για τη δικαιοσύνη και για την ισότητα των πολιτών. Είναι ένα αυτονόητο βήμα που έπρεπε να είχε και γίνει και γίνεται τώρα».

Σχετικά με τις ενστάσεις και τον αριθμό των διαφωνούντων βουλευτών η ΓΓ Ισότητας τόνισε: «Νομίζω ότι από αύριο όλη αυτή η αριθμητική και επιτρέψτε μου να πω εγώ, η οπισθοδρομική φασαρία που γίνεται γύρω από την ισότητα στον γάμο, θα έχει υποχωρήσει.

«Αυτό που θα έχει μείνει θα είναι η ισχυροποίηση του κράτους δικαίου, της δημοκρατίας και της ισότητας».

Κλείνοντας, ανέφερε ότι δεν διεξάγονται δημοψηφίσματα που να αφορούν σε ανθρώπινα δικαίωμα, καθώς και ότι η ψήφισή του συγκεκριμένου αποτελεί μια νίκη.

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν ούτε σε δημοψηφίσματα, δεν είναι ούτε ζήτημα συντριπτικών πλειοψηφιών ή οτιδήποτε άλλο, και σήμερα αυτό που κατατίθεται για την ισότητα στον πολιτικό γάμο είναι μία νίκη», είπε συγκεκριμένα.

https://twitter.com/ZefiDimadama/status/1758113231313293581
Δες και αυτό!