Υπουργός στην Ιρλανδία έκανε coming out ως γκέι

17/01/2024
από
Με μια συγκινητική ανάρτηση στο Instagram, ο 33χρονος Ιρλανδός υπουργός Jack Chambers έκανε coming out ως γκέι.

Ο υπουργός Μεταφορών του συντηρητικού κόμματος Fianna Fáil, έκανε την ανάρτηση την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, ως ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα στη χρονιά που μας πέρασε.

«Καθώς ανυπομονώ για το 2024, θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάτι διαφορετικό, που ήθελα να το κάνω εδώ και καιρό», έγραψε.

«Ως πολιτικός, είναι μερικές φορές δύσκολο να μιλάω για την προσωπική μου ζωή. Ωστόσο, είναι σημαντικό να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου – και με όλους εσάς.

«Ξεκινάω το 2024 λέγοντάς σας περήφανα ότι είμαι γκέι.

«Ως πολιτικός και ως πολίτης, θέλω να μοιραστώ αυτό το κομμάτι του εαυτού μου σήμερα μαζί σας».

«Η υποστήριξη και η αγάπη της οικογένειας και των φίλων στους οποίους το έχω μοιραστεί, μου έδωσαν την αυτοπεποίθηση και το κουράγιο να το μοιραστώ αυτό σήμερα μαζί σας», λέει ο Chambers στη γλυκιά ανάρτησή του.

«Είμαι τυχερός που η Ιρλανδία είναι μια χώρα που έχει κάνει πολλά βήματα τα τελευταία χρόνια – έχει γίνει μια πιο συμπεριληπτική και ίση κοινωνία, σε βαθμό που το να μοιράζομαι αυτές τις πληροφορίες δεν είναι κάτι αξιοσημείωτο».

Ο Chambers έρχεται να προστεθεί σε αρκετούς ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτικούς της χώρας, όπως ο αναπληρωτής ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Cian O’Callaghan και ο Taoiseach Leo Varadkar.

Σύμφωνα με τους δείκτες ισότητας της Equaldex, η Ιρλανδία βρίσκεται στην 29η θέση σε σχέση με τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα παγκοσμίως.

Σύμφωνα με έρευνα της Gallup, τον Ιούνιο του 2023, το 79% περίπου των Ιρλανδών πολιτών δήλωσε ότι βλέπουν τη χώρα ως ένα «καλό μέρος» για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Επίσης, μια έρευνα από την Ipsos, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2023, έδειξε ότι το 80% των Ιρλανδών υποστηρίζουν την προστασία των τρανς ατόμων από τις διακρίσεις.
Δες και αυτό!