Υποψήφιος ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης εξαπέλυσε σεξιστικό οχετό για τις αμβλώσεις

10/06/2024
από
Σε μια έντονα σεξιστική ρητορική προχώρησε υποψήφιος ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης, λέγοντας ότι οι αμβλώσεις είναι για τις γυναίκες που δεν είναι «αρκετά υπεύθυνες ώστε να κρατήσουν τη φούστα τους κάτω».

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας, Μαρκ Ρόμπινσον, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι υποψήφιος κυβερνήτης, έκανε τα γνωστά σχόλια σχετικά με το πως οι αμβλώσεις μοιάζουν με τη «δολοφονία» εμβρύων, ενώ στοχοποίησε τις γυναίκες (δική του αναφορά) που χρειάζονται ή θέλουν τη σωτήρια διαδικασία.

Τα λόγια του εμφανίζονται τώρα σε μια πολιτική διαφήμιση του Γενικού Εισαγγελέα της πολιτείας Τζος Στάιν – ο οποίος είναι υπέρ των αμβλώσεων – στην κούρσα του κυβερνήτη, για να αναδείξει τις επιζήμιες απόψεις του.

Στη διαφήμιση του Στάιν, με τίτλο «Σιωπή», ο Ρόμπινσον λέει ότι υποστηρίζει την πλήρη απαγόρευση των αμβλώσεων – η οποία θα εμπόδιζε τους ανθρώπους να προβούν σε άμβλωση για οποιονδήποτε λόγο.

«Για μένα, δεν υπάρχει συμβιβασμός στην άμβλωση», λέει ο Ρόμπινσον στο κλιπ. «Δεν έχει καμία σημασία γιατί ή πώς ένα παιδί κατέληξε σε αυτή τη μήτρα».

Συνεχίζει: «Οι αμβλώσεις σε αυτή τη χώρα δεν αφορούν την προστασία της ζωής των μητέρων. Έχει να κάνει με τη θανάτωση του παιδιού επειδή δεν ήσουν αρκετά υπεύθυνη ώστε να κρατήσεις τη φούστα σου κάτω».

«Δεν είναι πια το σώμα σας», λέει ο Ρόμπινσον στο τέλος της διαφήμισης, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τους ισχυρισμούς ότι οι pro-life ακτιβιστές (κατά των αμβλώσεων) θέλουν να αστυνομεύσουν και να ελέγξουν τα σώματα των γυναικών και των ατόμων με μήτρα.

Στο παρελθόν, ο Ρόμπινσον είχε υποστηρίξει ότι οι μαζικοί πυροβολισμοί στα σχολεία (mass shootings) είναι η τιμωρία του θεού για την ύπαρξη των αμβλώσεων, όπως μεταδίδει το LGBTQ Nation.

Στη Βόρεια Καρολίνα, οι αμβλώσεις είναι νόμιμες για τις πρώτες 12 εβδομάδες της κύησης, και μέχρι τις 20 εβδομάδες σε περίπτωση βιασμού ή αιμομιξίας.

Ο διευθυντής επικοινωνίας της προεκλογικής εκστρατείας του Ρόμπινσον, Μάικ Λόνεργκαν, δήλωσε ότι ο Ρόμπινσον υποστηρίζει ένα «νομοσχέδιο για τον καρδιακό παλμό» που επιτρέπει τις αμβλώσεις μόνο μέχρι την έκτη εβδομάδα της κύησης. Για το πλαίσιο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ανακαλύπτουν ότι κυοφορούν παρά μόνο μετά από αυτό το χρονικό διάστημα.
Δες και αυτό!