Υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων εκφράζει ομοφοβία μιλώντας για το Pride

31/07/2023
από
Η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων, Ελένη Παπαδοπούλου, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso, εκφράζοντας τη συνηθισμένη ομοφοβική ρητορική σχετικά με την «ευπρέπεια» του Athens Pride.

Η Ελένη Παπαδοπούλου είναι υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων και το Σαββατοκύριακο παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso, με σκοπό να μιλήσει για την Αθήνα και να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της. Στη συνέντευξη μίλησε για εγκληματικότητα και υπόκοσμο, κάνοντας άμεσες και έμμεσες ρατσιστικές αναφορές στους «ξένους», αλλά και για το «gay pride», όπως το ανέφεραν στη συζήτηση τους.

Συγκεκριμένα, η υποψήφια δήμαρχος κλήθηκε να απαντήσει στην εξής ερώτηση: «Τι λέτε για τα gay pride, τις γειτονιές του φτηνού έρωτα, τις σκοτεινές και άγνωστες γωνιές της πόλης;». Από μόνη της ερώτηση μας προδιαθέτει ότι η απάντηση θα είναι τουλάχιστον προβληματική.

Σχετικά με το Pride η ίδια τόνισε ότι δεν την ενδιαφέρει τι κάνει κάθε άνθρωπος στην προσωπική του ζωή. «Ωστόσο η παρέλαση είναι μία δημόσια εκδήλωση, η οποία λαμβάνει χώρα στο κέντρο της πόλης. Και για τον λόγο αυτόν οφείλει να είναι ευπρεπής. Και δεν είναι. Βλέπουμε κάθε χρόνο χυδαίες εικόνες, προκλητικές, εικόνες που προσβάλλουν ανθρώπους που μπορεί και οι ίδιοι να είναι γκέι, εικόνες με ανήλικα παιδιά με σεξουαλικό πρόσημο. Αυτό δεν μπορεί να είναι αποδεκτό», είπε.

Στη συνέχεια, η Ελένη Παπαδοπούλου ανέφερε ξανά ότι δεν την «απασχολεί τι κάνει κάποιος ερωτικά», και ότι για εκείνη έχει σημασία η ευπρέπεια και το να μην προκαλείς. Η συγκεκριμένη ρητορική έχει ακουστεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια του Pride, με cis στρέιτ δημόσια πρόσωπα να δηλώνουν την ενόχληση τους.

Συγκεκριμένα, είπε: «Με απασχολεί όμως εάν οι δημόσιες εμφανίσεις του/της είναι ευπρεπείς. Δεν μπορεί να παράγεται και να αναπαράγεται μια χυδαιότητα και μια προκλητικότητα στην πόλη από τον οποιονδήποτε. Πρέπει να ανακτήσουμε την ευπρέπεια της πόλης σε πολλά επίπεδα. Δεν καταλαβαίνω για ποιο πράγμα ακριβώς είναι αυτή η κοινότητα περήφανη.

«Γιατί να είσαι περήφανος για την ερωτική σου ζωή και να παρελάσεις κιόλας γι’ αυτό; Μου είναι ακατανόητο. Θα ήταν πιο εύκολο και ακίνδυνο να αναμασήσω τα επιχειρήματα της πολιτικής ορθότητας αλλά, επειδή η εν λόγω θεωρεία απέχει πολύ από την πραγματικότητα και τη λογική, προτιμώ να είμαι ειλικρινής».
Δες και αυτό!