Βρετανίδα βουλευτής δεσμεύτηκε να φέρει αντί-τρανς νομοσχέδιο για τη φυλομετάβαση

72
Η πρώην πρωθυπουργός Liz Truss, υποσχέθηκε να φέρει νόμο που θα εμποδίζει τη φυλομετάβαση σε ανήλικα άτομα.

Η βουλευτής των Συντηρητικών, η οποία βρέθηκε στη θέση του πρωθυπουργού για 49 μόλις ημέρες, επιθυμεί να εισαγάγει νομοσχέδιο που θα απαγορεύει σε άτομα κάτω των 18 ετών να έχουν πρόσβαση σε ορμονοθεραπεία και θα εμποδίζει και τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου τους.

Αφού η Truss ήταν μία από τους 20 βουλευτές που επιλέχθηκαν να φέρουν το νομοσχέδιο, μια πηγή φέρεται να δήλωσε ότι αποφάσισε τη νομοθεσία επειδή πιστεύει ότι τα ανήλικα παιδιά πρέπει να προστατεύονται από το να «λαμβάνουν μη αναστρέψιμες αποφάσεις για το σώμα τους».

Ωστόσο, το συγκεκριμένο επιχείρημα αγνοεί ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο σε παιδιά κάτω των 18, συνήθως συνταγογραφούνται φυσικώς αναστρέψιμοι αναστολείς της εφηβείας και επιτρέπεται να το κάνουν μόνο μετά από ιατρικά ραντεβού και ελέγχους. Ακόμα κι αυτά όμως, σπάνια χορηγούνται σε άτομα κάτω των 16 ετών.

Παρόλα αυτά, η Truss αναμένεται να παρουσιάσει επίσημα το νομοσχέδιο την Τετάρτη (6 Δεκεμβρίου) κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Βουλή των Κοινοτήτων, όπου θα παρευρεθούν και οι βουλευτές που το υποστηρίζουν.

Σύμφωνα με το Independent, το οποίο είναι φιλικά προσκείμενο προς την πρώην πρωθυπουργό, δήλωσε ότι είναι «όλο και πιο σαφές» ότι το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζεται έναν νόμο για την «προστασία των παιδιών», χωρίς όμως να αναφέρεται από τι.

«Ο νόμος πρέπει επίσης να τροποποιηθεί προκειμένου να καταστεί σαφές ότι οι βιολογικοί άνδρες θα πρέπει να αποκλείονται νομικά από την πρόσβαση σε χώρους μονού φύλου που προορίζονται για γυναίκες», συνέχισε η πηγή.

«Η Liz αποφάσισε να καταθέσει αυτές τις προτάσεις αφού εξέτασε τον όγκο της αλληλογραφίας που λαμβάνει για τα θέματα αυτά».

Με αφορμή αυτές τις πληροφορίες, ένας εκπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε σε δήλωσή του: «Η κυβέρνηση είναι σαφής ως προς τη θεμελιώδη σημασία του βιολογικού φύλου».