Βραβεία Grammy: Τραγούδι της Χρονιάς το «What Was I Made For?» της Billie Eilish

75
Το «What Was I Made For?» που έγραψε η Billie Eilish για τη Barbie, κέρδισε το βραβείο του Τραγουδιού της Χρονιάς στα φετινά 66α Grammys.  

Η Eilish κέρδισε το βραβείο έναντι των Olivia Rodrigo, SZA, Miley Cyrus, Dua Lipa, Jon Batiste, Taylor Swift και Lana Del Rey. Το τραγούδι είναι επίσης υποψήφιο για Όσκαρ.

Στην ομιλία της, η Eilish ευχαρίστησε την Greta Gerwig που «έκανε την καλύτερη ταινία της χρονιάς».

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που κερδίζει το βραβείο. Το 2020 είχε κερδίσει το ίδιο βραβείο για το «Bad Guy». Άλλα κουήρ άτομα που έχουν αποκτήσει βραβείο Grammy είναι το Sam Smith, το οποίο κέρδισε το 2015 με το «Stay with Me», και ο Luther Vandross, ο οποίος κέρδισε το 2004 με το «Dance with My Father».

Εκτός από το συγκεκριμένο, η Eilish χθες κέρδισε ένα ακόμα βραβείο, καθιστώντας την εννέα φορές νικήτρια συνολικά.

Νωρίτερα φέτος, η Eilish μίλησε πρώτη φορά για τη σεξουαλική της ταυτότητα, αποκαλύπτοντας ότι την ελκύουν και οι γυναίκες, σε συνέντευξη για το τεύχος «Power of Women» του Variety.

«Τις αγαπώ τόσο πολύ. Τις αγαπώ ως ανθρώπους. Με ελκύουν ως άνθρωποι. Με ελκύουν πραγματικά. Έχω βαθιές σχέσεις με τις γυναίκες στη ζωή μου, τις φίλες στη ζωή μου, την οικογένειά μου. Με ελκύουν σωματικά. Αλλά επίσης με τρομάζει η ομορφιά και η παρουσία τους».