Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατά της τεκνοθεσίας από ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια

224
Ακόμα ένα μέλος της Νέας Δημοκρατίας διαφωνεί με την ισότητα στον γάμο, καθώς ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει το επικείμενο νομοσχέδιο.

Μιλώντας την Παρασκευή στο ραδιοφωνικό σταθμό Peloponnisos 104,1, ο βουλευτής Αχαΐας δήλωσε ότι είναι «λάθος να ανοίγει μια τέτοια συζήτηση».

«Κατ’ αρχάς, δεν το θεωρώ μεταρρύθμιση. Είναι μια κουβέντα που πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει βγει τόσο έντονα στον δημόσιο διάλογο. Κοινωνικό αίτημα δεν είναι. Με το σύμφωνο συμβίωσης νομίζω τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να λήξουν όλο το νομικό κομμάτι. Σας θυμίζω ότι δεν είχα ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης. Είναι προφανές ότι δεν θα ψηφίσω και αυτόν τον νόμο, γιατί αυτός ο νόμος οδηγεί –και θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας– σε τεκνοθεσία. Αυτή θα πρέπει να είναι η κουβέντα. Εγώ λέω κάθετα όχι, τα ομόφυλα ζευγάρια δεν μπορούν να υιοθετούν παιδιά. Είναι μια πάρα πολύ μεγάλη συζήτηση, η οποία δεν πρέπει να ανοίγει πρόχειρα και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τη χρησιμότητά της τώρα», είπε συγκεκριμένα.

Συνεχίζοντας δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί με πραγματικά προβλήματα της χώρας, και όχι με αυτό το ζήτημα.

«Για μένα είναι θέμα αρχής. Και είναι λάθος να ανοίγει μια τέτοια συζήτηση. Από τη μία δεν είναι κοινωνικό αίτημα. Και επίσης αυτά τα θέματα λειτουργούν περισσότερο ως ένα καφενειακού τύπου ντιμπέιτ από το να επιλύουν πραγματικά προβλήματα», πρόσθεσε.