Βουλευτής της ΝΔ εκφράζει τις ομοφοβικές και αντιεπιστημονικές του «απόψεις»

16/01/2024
από
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, διαφωνεί για ακόμη μια φορά με την ισότητα στον γάμο, και παράλληλα διατυπώνει επικίνδυνα και αντιεπιστημονικά ομοφοβικά επιχειρήματα. 

Ενώ ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, καθώς ο ίδιος υπερασπίζεται «το παραδοσιακό μοντέλο της οικογένειας», ισχυρίστηκε ότι οι ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες είναι σε μεγάλο βαθμό προϊόν «μόδας».

«Ο νόμος και το Σύνταγμα παίζουν και διαπαιδαγωγικό ρόλο. Υπάρχουν μελέτες στο εξωτερικό που αποδεικνύουν ότι σε αυτή την έμφυλη επιλογή έχει οδηγηθεί περίπου το 30-40% από γενετικούς λόγους και ένα 60% από μόδα, από εμπειρία κτλ.», είπε συγκεκριμένα.

Συνεχίζοντας στο ίδιο κακοποιητικό κλίμα, δήλωσε ότι τα συγκεκριμένα πρότυπα – δηλαδή ό,τι έχει σχέση με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα – προκαλούν σύγχυση στις «επιλογές» και στην ταυτότητα των παιδιών.

«Αν στον πρώτο χώρο κοινωνικοποίησης που είναι η παλιά πυρηνική οικογένεια, δημιουργήσεις άλλα πρότυπα, νομίζω ότι προκαλεί σύγχυση και στη σεξουαλική επιλογή του παιδιού αλλά και του δημιουργείς και μια σειρά ψυχολογικών προβλημάτων ταυτότητας τα οποία και οι ειδικοί επιστήμονες τα επισημαίνουν.

«Αυτή είναι η νομική και αξιακή άποψή μου», πρόσθεσε.

Για τον βουλευτή, αρκεί που υπάρχει το ατομικό δικαίωμα στην τεκνοθεσία, καθώς οτιδήποτε άλλο, πέρα από αυτό που θεωρεί «φυσιολογικό», διαταράσσει το υποτιθέμενο αξιακό σύστημα της ελληνικής κοινωνίας.

«Μία γυναίκα που έχει αποφασίσει, παρά την οποιαδήποτε έμφυλη ταυτότητά της, να υιοθετήσει ένα παιδί και να αφοσιωθεί σε αυτό, είναι ανεκτή και νομικά και κοινωνικά», είπε, ενώ πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να συμβεί από κοινού με μια άλλη γυναίκα, «γιατί τότε υιοθετείς ένα άλλο πρότυπο οικογένειας το οποίο εγώ δεν το θέλω».

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα βρίσκονται εκτός της φύσης και της ιστορίας.

Συγκεκριμένα είπε: «Οι οργανωμένες κοινωνίες δημιουργούν κανόνες συμβίωσης. Ένας από τους κανόνες κοινωνικοποίησης είναι η οικογένεια με το μπαμπά και τη μαμά. Κατά τη γνώμη της φύσης και της ιστορίας».

«Είμαστε μια χώρα που χρειάζεται τεκνοποίηση, όχι τεκνοθεσία, προστασία των παιδιών και ενίσχυση της πολυτεκνικής οικογένειας. Να δώσουμε κίνητρα στους πολύτεκνους», πρόσθεσε και ευτυχώς φανέρωσε το πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας που όλα ξέρουμε, αυτό που πράγματι αντιλαμβάνεται τη γυναίκα ως μηχανή αναπαραγωγής του έθνους. Αλλά μάλλον, οι φεμινιστικές τους ανησυχίες δημιουργούνται μόνο σε σχέση με την πρόσβαση των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην παρένθετη κύηση.




Δες και αυτό!