Βουλευτής της ΝΔ δηλώνει υπέρ της παραδοσιακής οικογένειας

15/01/2024
από
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, επανέλαβε ότι θα καταψηφίσει το επικείμενο νομοσχέδιο.

Λίγες μέρες πριν, ο πρώην υπουργός της ΝΔ δήλωσε ότι θα καταψηφίσει την ισότητα στον γάμο, για να μην διαταραχθεί ο αξιακός κώδικας της ελληνικής κοινωνίας. Τώρα, μιλώντας στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού στον ALPHA, υποστήριξε ότι πρέπει να προστατευθεί η παραδοσιακή ελληνική οικογένεια.

«Η οικογένεια με την παραδοσιακή της μορφή στην Ελλάδα έχει δοκιμαστεί σε πολύ δύσκολες στιγμές και πέτυχε να υποκαταστήσει και το κοινωνικό κράτος. Η παραδοσιακή ελληνική οικογένεια άντεξε εκεί που το κράτος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί», είπε συγκεκριμένα.

Παράλληλα επεσήμανε ότι με τον πολιτικό γάμο θα έρθει και το δικαίωμα στην τεκνοθεσία, καθώς δήλωσε ότι το σύμφωνο συμβίωσης είναι αρκετό.

«Αν αναγνωρίσουμε τον γάμο, είναι θέμα διαδικαστικών να αναγνωριστεί και η τεκνοθεσία. Αν δεν το κάνει το νομοθετικό σώμα, σίγουρα θα το κάνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε δεύτερο χρόνο.

«Υπ’ αυτήν την έννοια εγώ έχω τοποθετηθεί υπέρ της παραδοσιακής οικογένειας και πιστεύω ότι τα πρακτικά ζητήματα της συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών μπορούν κάλλιστα να λυθούν με νομοθετικές συμπληρώσεις στο σύμφωνο συμβίωσης», ανέφερε.

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής εξέφρασε και ακόμα πιο έντονα ομοφοβικά «επιχειρήματα», καθώς έκανε λόγο για «μόδα» και κοινωνικά πρότυπα και υποστήριξε ότι εξαιτίας αυτού δεν πρέπει να καταστραφεί η οικογένεια όπως την ορίζει το ελληνικό Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα είπε: «Επειδή υπάρχουν πολλές μελέτες διεθνώς που αποδεικνύουν ότι το ποσοστό γενετικού προσανατολισμού είναι σχετικά χαμηλό – ένα κομμάτι δηλαδή ανθρώπων που κάνουν αυτήν την επιλογή, μπορεί να την κάνουν από μόδα και εμπειρία – δεν πρέπει να καταστρέψουμε την οικογένεια όπως την περιγράφει στο Σύνταγμα, κι όπως την έχουν βιώσει όλοι με μαμά και μπαμπά.

«Ενδεχομένως να σεβαστούμε το δικαίωμα της ατομικής υιοθεσίας, αλλά θεωρώ πως θα πρέπει να προστατέψουμε αυτήν την αξία, η οποία διαχρονικά στην Ελλάδα έχει λειτουργήσει».

«Δεν χρειάζεται να διαλυθεί ο θεσμός του γάμου. Πρακτικά ζητήματα μπορούν να λυθούν με νομοθετικές συμπληρώσεις στο σύμφωνο συμβίωσης», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο βουλευτής ξεκαθάρισε εννοείται ότι έχει φίλους και συνεργάτες «με αυτήν την επιλογή», και φυσικά δεν έχει κανένα πρόβλημα.
Δες και αυτό!