Βουλευτές σχολιάζουν την ισότητα στον γάμο

569
Κατερίνα Νοτοπούλου
Στα πλαίσια της εκδήλωσης «I’m positive» που πραγματοποιήθηκε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, διάφοροι βουλευτές μίλησαν στην κάμερα του Alpha σχετικά με το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο.

Συγκεκριμένα, βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η Γενική Γραμματέας Ισότητας, απάντησαν σε ερωτήσεις γύρω από το σχετικό νομοσχέδιο και σχολίασαν τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη και του Θάνου Πλεύρη.

Αναλυτικά τα σχόλια:

Μιχάλης Κατρίνης – Βουλευτής ΠΑΣΟΚ: «Στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών είμαστε ξεκάθαροι, και παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας. Και δεν το κάνουμε με κριτήριο το πολιτικό ή μη κόστος. Το ΠΑΣΟΚ νομίζω έχει μια ξεκάθαρη ατζέντα και είναι υπέρ των ελευθεριών και των δικαιωμάτων».

Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου – Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ: «Όταν έρθει η ώρα του νομοσχεδίου, θα τοποθετηθούμε όλοι».

Ζέφη Δημαδάμα – Γενική Γραμματέας Ισότητας: «Ο πρωθυπουργός έχει πει και έχει εγγυηθεί η ισότητα στον γάμο είναι προτεραιότητα και δέσμευση. Η Γενική Γραμματείας Ισότητας και Δικαιωμάτων είναι εδώ για να στηρίξει τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Κατερίνα Νοτοπούλου – Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Ομοφοβικές, ρατσιστικές, μισαλλόδοξες φωνές, μας βρίσκουν και μας βρίσκαν πάντα απέναντι. Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, να θεσπίσουν επιτέλους τον γάμο και την τεκνοθεσία για όλα τα ζευγάρια, για όλους τους ανθρώπους. Για να μπορούν να ζήσουν οι άνθρωποι όπως επιθυμούν. Η ζωή είναι αγάπη και εμείς για αυτό παλεύουμε. Είναι αδιανόητο σε μια ευρωπαϊκή χώρα να ακούγονται τέτοιες φωνές. Οποιοσδήποτε δεν μπορεί να υπερασπιστεί σύγχρονα ιδεώδη, αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν έχει χώρο σε μια κυβέρνηση».

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ζέφη Δημαδάδα είναι η μόνη από την κυβέρνηση, που έχει δηλώσει δημόσια ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο.