Σταματάει να έχει τους τίτλους της J.K. Rowling το βιβλιοπωλείο Rabble Books and Games στο Maylands, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιδιοκτήσιας, Nat Latter, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου. Στο μπλοκάρισμα της τρανσφοβικής συγγραφέως συμπεριλαμβάνονται και οι τίτλοι που κυκλοφορούν με το ψευδώνυμό της, ως Robert Galbraith.

Όλα τα βιβλία Harry Potter θα αφαιρεθούν από τα καταστήματα και θα είναι διαθέσιμα μόνο κατόπιν παραγγελίας. Τα κέρδη από αυτά τα βιβλία θα δωρίζονται στην υπηρεσία που στηρίζει τρανς και φυλοποίκιλα άτομα, TransFolk of WA.

“Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν ασφαλή χώρο για την κοινότητα, και μέρος αυτού είναι να μην έχουμε βιβλία τρανσφοβικών ατόμων στα ράφια μας, όταν το γνωρίζουμε γι’ αυτά” δήλωσε η ιδιοκτήτρια Nat Latter στο facebook.

Φωτογραφία της Nat Latter | Εικόνα: Facebook

“Υπάρχουν πιο άξια βιβλία να βάλουμε στα ράφια μας, βιβλία που δε βλάπτουν κοινότητες και δε μας θλίβουν όταν τα ανοίγουμε” .

Η Latter καλωσορίζει κάθε πρόταση για κουίρ και τρανς βιβλία φαντασίας για νεαρά άτομα για να βάλει στο μαγαζί της.

Οι ίδιοι έβγαλαν την ανακοίνωση, μετά από το τελευταίο βιβλίο της Rowling, Troubled Blood, το οποίο έχει ξεκάθαρα τρανσφοβικό περιεχόμενο και γράφει για έναν cis άντρα δολοφόνο που ντύνεται γυναίκα για να σκοτώσει τα θύματά του.

(σ.σ. Καμία αντίδραση ή ανακοίνωση δεν έχει υπάρξει για την τρανσφοβια της J.K. Rowling από τον γνωστό ελληνικό εκδοτικό οίκο, που πουλάει, τόσο τη σειρά Harry Potter, όσο και τη σειρά βιβλίων που η J.K. Rowling υπογράφει ως Robert Galbraith.)

Η JK Rowling επιστρέφει το βραβείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων στηρίζοντας την τρανσφοβική της άποψη