Βιρτζίνια: Τρανσφοβικές παρακινήσεις από τον κυβερνήτη 

20/09/2022
από
Glenn Youngkin
Glenn Youngkin

Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Glenn Youngkin εξαπέλυσε νέα επίθεση στα δικαιώματα των τρανς μαθητριών/τών.

Οι προτεινόμενες πολιτικές σχετικά με τα δικαιώματα των τρανς μαθητριών/τών προτείνουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες και τα αποδυτήρια που αντιστοιχούν στο φύλο που τους έχει οριστεί κατά τη γέννηση, σύμφωνα με το NPR.

Εκτός από αυτό, τα σχολεία προτείνεται να αναγνωρίζουν τις διορθώσεις ονόματος και φύλου, μόνο μόλις επιβεβαιωθούν από ένα επίσημο νομικό έγγραφο και υπό καθοδήγηση. Στο μεταξύ το σχολικό προσωπικό προτείνεται να μη χρειάζεται να αποκαλεί τις μαθήτριες και τους μαθητές με τα ονόματα και τις αντωνυμίες που τους αντιστοιχούν, εάν “είναι αντίθετο με τις προσωπικές τους θρησκευτικές πεποιθήσεις.” 

Οι πολιτικές κυκλοφόρησαν διαδικτυακά την Παρασκευή (16 Σεπτεμβρίου).

Το Υπουργείο Παιδείας της Βιρτζίνια δήλωσε ότι οι νέοι κανόνες θα «επιβεβαιώνουν τα δικαιώματα των γονέων να καθορίζουν πώς θα μεγαλώνουν και θα εκπαιδεύονται τα παιδιά τους».

Η Danica Roem, από το κόμμα των δημοκρατικών, δήλωσε ότι η πολιτική αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ένας πρώην μαθητής της Βιρτζίνια, ο οποίος είναι τρανς, δήλωσε στην Washington Post ότι θα ήταν «ιδιαίτερα καταστροφικό για παιδιά που ξέρουν πώς είναι να έχεις πρόσβαση σε υποστήριξη και σεβασμό, και τώρα να τους αφαιρείται αυτό».

Τα μέτρα αυτά έρχονται ως συνέχεια από άλλες πολιτείες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες που προσπάθησαν να περιορίσουν τα δικαιώματα των τρανς μαθητρίων/τών στο σχολείο, από την απαγόρευση των τρανς μαθητριών/ών να αθλούνται μέχρι τον εξαναγκασμό τους στο να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες, που αντιστοιχούν στο βιολογικό τους φύλο.
Δες και αυτό!