Βιρτζίνια: Η πρώτη Πολιτεία που απαγορεύει τις διακρίσεις κατά των ΛΟΑΤΚ ατόμων

14/04/2020
από
Βιρτζίνια: Η πρώτη Πολιτεία που απαγορεύει τις διακρίσεις κατά των ΛΟΑΤΚ ατόμων
Βιρτζίνια: Η πρώτη Πολιτεία που απαγορεύει τις διακρίσεις κατά των ΛΟΑΤΚ ατόμων

Η Βιρτζίνια έγινε η πρώτη Πολιτεία, που απαγόρευσε τις διακρίσεις κατά των ΛΟΑΤΚ ατόμων στους τομείς της στέγασης, της δημόσιας και ιδιωτικής απασχόλησης, των δημόσιων καταλυμάτων και της πρόσβασης σε παροχή δανείου.

Η Βιρτζίνια, μετά την απαγόρευση της κακοποιητικής αντιεπιστημονική και στα όρια του βασανιστηρίου (ψευτο-) “θεραπεία μεταστροφής” για τα άτομα κάτω των 18 ετών, προχωρά ένα βήμα παραπέρα.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Ralph Northam, υπέγραψε το νομοσχέδιο το Σάββατο, 11 Απριλίου.

Στο δελτίο τύπου ο Northam δήλωσε: “Αυτή η νομοθεσία στέλνει ένα ισχυρό και σαφές μήνυμα – η Βιρτζίνια είναι ένας τόπος, όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ευπρόσδεκτοι να ζήσουν, να δουλέψουν, να επισκεφτούν και να δημιουργήσουν μια οικογένεια.

«Χτίζουμε μια συμπεριληπτική Κοινοπολιτεία, όπου υπάρχουν ευκαιρίες για όλες/ους και όλες/οι αντιμετωπίζονται δίκαια. Τα ΛΟΑΤΚ άτομα που ζουν στη Βιρτζίνια δε θα πρέπει να φοβούνται ότι μπορεί να απολυθούν, να εκδιωχθούν, ή να στερηθούν μία υπηρεσία σε δημόσιους χώρους, λόγω του ποια είναι.” 

Το νομοσχέδιο, γνωστό ως νόμος για τις αξίες της Βιρτζίνια, είχε περάσει από την έγκριση του κοινοβουλίου το Φεβρουάριο, αλλά καθώς η Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκριναν το νομοσχέδιο με ελαφρώς μικρές διαφορές, αυτές χρειάζεται τώρα να έρθουν σε συμφωνία, πριν από την τελική υπογραφή του νομοσχεδίου. Ο νόμος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου.

Ο Alphonso David, πρόεδρος της Εκστρατείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Human Rights Campaign), επαίνεσε την έγκριση του νομοσχεδίου, λέγοντας: «Όταν ο νόμος αυτός τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου, οι ΛΟΑΤΚ άνθρωποι στη Βιρτζίνια – και οι μη λευκοί άνθρωποι, οι άνθρωποι της πίστης, οι μετανάστριες/ες, οι γυναίκες και άλλες/οι – επιτέλους θα προστατεύονται από τις διακρίσεις στην εργασία και στις κοινότητές τους.

“Κανένα άτομο δεν πρέπει να υφίσταται διακρίσεις απλώς και μόνο για το ποιο είναι ή ποιο άτομο αγαπά. Αυτή τη στιγμή, καθώς η χώρα και ο κόσμος αντιμετωπίζουν μια άνευ προηγουμένου πανδημία, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να διασφαλίσουμε ότι οι ηγέτες φροντίζουν για όλ@/ες/ους μας.

“Σε αυτή την περίοδο αβεβαιότητας, είναι ζωτικής σημασίας να προστατευόμαστε όλ@/ες/οι από την προκατάληψη, ενώ βγάζουμε τα προς το ζην, ενώ αναζητάμε πρόσβαση σε κατοικία, σε υγειονομική περίθαλψη και σε αγαθά και υπηρεσίες.

“Έχουμε φθάσει αυτή τη στιγμή, χάρη στα πολλά χρόνια ακούραστου έργου με δικηγόρους σε ολόκληρη την Κοινοπολιτεία και με τους ψηφοφόρους της Βιρτζίνια, που πλήρωσαν τις αίθουσες της Γενικής Συνέλευσης, ώστε σήμερα να είμαστε πρωταθλητές υπέρ της ισότητας, που εκπλήρωσαν τις υποσχέσεις τους στους ψηφοφόρους τους.” 

https://avmag.gr/119458/apagoreysi-tis-quot-therapeias-metastrofis-quot-gia-anilika-atoma-sti-virtzinia/
Δες και αυτό!