Τη βίαιη επίθεση που δέχθηκε μια τρανς γυναίκα στη βορειοανατολική Βραζιλία κατέγραψε ένα βίντεο που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το θύμα κρυβόταν στο πλάι ενός χωματόδρομου και χτυπήθηκε βάναυσα με ένα ατσάλινο σύρμα από έναν ένοπλο άνδρα.
Η Yara Raquele βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, καθώς ο άντρας της χτυπούσε με μια παχιά ράβδο, τραβώντας την από τα μαλλιά.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, που συνέβη στη Santa Cruz, στην πολιτεία του Rio Grande do Norte, ο δράστης ακούγεται να λέει στη Raquele ότι πρέπει να “μάθει να σέβεται το έγκλημα” και πως απαιτεί μια συγγνώμη από αυτήν. Το περιστατικό τελείωσε με εκείνη να τρέπεται σε φυγή από τη σκηνή της επίθεσης και να καταφεύγει σε μια περιοχή με ξερούς θάμνους..
Το βίντεο ανέβηκε στο Twitter από τον δημοσιογράφος Daniel Filho, o οποίος ζήτησε βοήθεια για την αναγνώριση του άνδρα.
https://twitter.com/domleonardo_/status/1306591767488114689?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1306591767488114689%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pinknews.co.uk%2F2020%2F09%2F25%2Fyara-raquele-trans-violence-hate-crime-brazil-santa-cruz-transphobia-daniel-filho%2F
Τοπικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων”Apoie o Dentrodomeio ότι η Raquele είναι “καλά” και ότι έχει εγκαταλείψει την πόλη.
Ο Σύνδεσμος για τις Γυναίκες, τη Νεολαία, τη Φυλετική Ισότητα και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε ότι το γραφείο δεν μπορεί να σχολιάσει περαιτέρω το συμβάν καθώς η οικογένεια του θύματος ζει ακόμα στη Santa Cruz και ότι “θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων“, όπως ανέφεραν.
Επιπλέον, τα ΜΜΕ διευκρίνισαν με μια αρχική αναφορά ότι οι τοπικές ομάδες ΛΟΑΤΚΙ+ εξέφρασαν την ανησυχία να εμπλακούν, φοβούμενες την ανταπόδοση από βίαιες τοπικές συμμορίες. Οι ομάδες με τις οποίες ήρθαν σε επαφή ανέφεραν ότι θα αφήσουν τις αρχές να χειριστούν το συμβάν.
Το βίντεο του περιστατικού έλαβε μεγάλη έκταση στο Twitter νωρίτερα αυτό το μήνα, αφήνοντας πολλούς χρήστες έντρομους. Άλλοι, ωστόσο, ήταν “μουδιασμένοι”, και σε αυτή τη φάση εξοικειωμένοι με αυτό το “αδυσώπητο” κύμα βίας που προκλήθηκε στις “εύθραυστες” τρανς κοινότητες της Βραζιλίας.
Πράγματι, η χώρα κατατάσσεται σταθερά από τις ανθρωπιστικές οργανώσεις ως ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη για τα τρανς άτομα.