Βίντε με ξυλοδαρμό δικυκλιστή από αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας

0
14

Αντιδράσεις προκαλεί το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και απεικονίζει αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας να σταματούν και να πετούν κάτω διερχόμενο δικυκλιστή μαζί με το μηχανάκι του και να τον χτυπούν. Ο δικυκλιστής φέρεται να διαμαρτυρήθηκε για πολυτελές αυτοκίνητο που έκλεισε το δρόμο, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να περάσει. Διερεύνηση του περιστατικού και απόδοση ευθυνών ζητά ο Γιάννης Ραγκούσης.

Στο βίντεο φαίνεται ένας αστυνομικός να λογομαχεί με τον νεαρό και στη συνέχεια να τον πετά στο έδαφος και να τον βρίζει.

Ο Γιώργος Καλαιτζίδης που ανήρτησε το βίντεο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το βίντεο αυτό είναι από ένα σημερινό συμβάν που έγινε στις 12.30 το μεσημέρι στην συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας.

Από την Μιχαλακοπούλου πέρασαν παράνομα με κόκκινο χωρίς ούτε καν να έχουν βάλει τις σειρήνες ενα αμάξι με φιμέ τζάμια επισήμου πιθανώς Υπουργού.Το αμάξι είχε αστυνομική συνοδεία που επέβαινε σε μηχανές.

Πήγαν να πέσουν επάνω σε έναν άνθρωπο που επέβαινε σε μηχανάκι και πέρναγε κανονικά από την οδό Ξενίας.Οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον πέταξαν κάτω μαζί με το μηχανάκι του και άρχισαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν.

Ταυτόχρονα τραμπουκίζουν όποιον διαμαρτύρεται και προσπαθεί να επέμβει.
Δεν φτάνει δηλαδή που πήγαν να τον σκοτώσουν τον άνθρωπο επειδή πέρασαν παράνομα με κόκκινο τον χτυπάνε κιόλας. Φυσικά το αμάξι με τα φιμέ τζάμια και τον “επίσημο” έφυγε κατ’ ευθείαν.

«Ζητούμε άμεσα να γίνει έρευνα κι απόδοση ευθυνών»

«Γι αυτήν την απαράδεκτη συμπεριφορά, ζητούμε άμεσα να γίνει έρευνα κι απόδοση ευθυνών. Πρέπει επίσης να γνωστοποιηθεί το όνομα καθώς και η ιδιότητα του φυλασσόμενου προσώπου» έγραψε σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

πηγή: thepressproject.gr