Βίαιη ομοφοβική επίθεση δέχθηκε γκέι ζευγάρι στο Λανκασάιρ

20/06/2024
από
Οκτώ άτομα έχουν συλληφθεί και αφεθεί ελεύθερα με εγγύηση μετά από μια ομοφοβική επίθεση στο Μπλάκμπερν του Λανκασάιρ, σε βάρος ενός γκέι ζευγαριού.  

Η αστυνομία του Λανκασάιρ  δήλωσε στο PinkNews ότι κλήθηκε σε μια αναφορά για επίθεση στη Railway Road τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (18 Ιουνίου). Επιβεβαίωσαν ότι δύο άνδρες δέχθηκαν επίθεση από μια ομάδα άλλων ανδρών έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τραύματά τους δεν ήταν απειλητικά για τη ζωή τους.

«Οκτώ άτομα ηλικίας μεταξύ 17 και 23 ετών από το Μπλάκμπερν συνελήφθησαν ως ύποπτοι για επίθεση. Οι έρευνες συνεχίζονται για το περιστατικό, το οποίο αντιμετωπίζεται ως ομοφοβική επίθεση», δήλωσε εκπρόσωπος.

«Οι συλληφθέντες έχουν πλέον αφεθεί ελεύθεροι με εγγύηση εν αναμονή περαιτέρω ερευνών».

Μετά την επίθεση, τα θύματα Τζόρνταν Μπρουκ και ο σύντροφός του Ντάνιελ μίλησαν στη Lancashire Telegraph.

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι μια ομάδα ανδρών, που ήταν μαζί τους στο τρένο, τους χλεύαζε. Στη συνέχεια, όταν βγήκαν από το τρένο, οι άνδρες φόρεσαν μπαλακλάβες, διέσχισαν τον δρόμο και επιτέθηκαν στο ζευγάρι, ενώ μπροστά ήταν και η μητέρα του Μπρουκ.

«Κάποια στιγμή φοβήθηκα για τη ζωή μου, γιατί όλοι πηδούσαν στο κεφάλι μου και με κλωτσούσαν όσο πιο δυνατά μπορούσαν», είπε. «Ήταν μια ομοφοβική επίθεση και δεν το έχουμε ξαναζήσει αυτό».

Ο Μπρουκ δήλωσε ότι τώρα αισθάνονται «πραγματικά άβολα» στην πόλη τους, αφού ο ίδιος έμεινε με πιθανό σπασμένο ρινικό και ζυγωματικό κόκαλο, ενώ ο σύντροφός του υπέστη ένα σχίσιμο πάνω από το μάτι. 
Δες και αυτό!