«Εγκράτεια», «Αγνότητα» και «Αποχή από τη σεξουαλική δραστηριότητα προ του γάμου».

Και αφού πριν τρία περίπου χρόνια ενημερωθήκαμε σχετικά με τις αναχρονιστικές πληροφορίες γύρω από τον ΗΙV στο βιβλίο της Βιολογίας (Γ΄Λυκείου) που διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία, τη σκυτάλη παίρνει τώρα η Κύπρος, που στο ίδιο μάθημα είπε και αυτή να μείνει λίγο στον μεσαίωνα.

Πιο συγκεκριμένα, το βιβλίο δραστηριοτήτων στη Βιολογία της Γ’ Γυμνασίου οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώνονται/εκπαιδεύονται (σελ. 68) γύρω από την αντισύλληψη και τις μεθόδους που μπορούν «να μας προστατεύσουν από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ)».

Σε αυτές πρώτη – πρώτη φιγουράρει η «Εγκράτεια», η «Αγνότητα» και η «Αποχή από τη σεξουαλική δραστηριότητα προ του γάμου».

Και η σύγχρονη ενημέρωση συνεχίζεται:

«Αποτελεσματικότητα ΜΑ: Ποσοστό επιτυχίας 100%. Η μόνη απόλυτα αξιόπιστη μέθοδος.
Προστασία από ΣΜΝ: ΝΑΙ  Στο πλαίσιο του γάμου μόνο η αμοιβαία πιστή μο- νογαμική σχέση προσφέρει προστασία από ΣΜΝ.»

Φυσικά η φωτογραφία που συνοδεύει το συγκεκριμένο κείμενο δείχνει μόνο μια γυναίκα (αφού αυτή, σύμφωνα, με τα χρηστά ήθη οφείλει να είναι «αγνή»).

Λίγο πιο κάτω το βιβλίο καταπιάνεται και με τον HIV/AIDS και τη μετάδοση του χρησιμοποιώντας ένα διάγραμμα βασισμένο σε στατιστικά του ΚΕΕΛΠΝΟ από το μακρινό 2014 (αναφέρονται και οι ομοφυλόφιλοι/αμφιφυλόφιλοι άνδρες), ενώ στη συνέχεια ζητά από τους μαθητές να τοποθετήσουν βάσει αυτού «σε σειρά τις διάφορες πρακτικές (α-ζ) ξεκινώντας από αυτή που παρουσιάζει την μεγαλύτερη επικινδυνότητα», αναγνωρίζοντας το γκέι σεξ ως την πιο επικίνδυνη.

Αλήθεια, χρονιά άλλαξαν στην Κύπρο;

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!