Το βιογραφικό του Timothy Caudill περιλαμβάνει τέσσερα χρόνια ενεργού, και τέσσερα χρόνια ανενεργού χρόνου υπηρεσίας στο Σώμα Πεζοναυτών των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένης μίας αποστολής επτά μηνών στη Μέση Ανατολή.

Αφού αποχώρησε από το Marine Corps, το Νοέμβριο του 2011, πέρασε χρόνο ως υπάλληλος του Δημοκρατικού Κογκρέσου της Καλιφόρνια Scott Peters, εργαζόμενος για να βοηθήσει τους βετεράνους όπως εκείνος να αποκτήσουν τα οφέλη που δικαιούνται.

Σήμερα, στην κομητεία Gaston της Βόρειας Καρολίνας, ο 34χρονος Caudill θα αναλάβει μια νέα πρόκληση ως πρόεδρος των Gaston County Democrats for Equality, μια ομάδα που εκπροσωπεί μέλη της ΛΟΑΤ κοινότητας που σχετίζονται με πολιτικά, κοινωνικά θέματα και ζητήματα ισότητας.

“Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε την κοινότητα του Gaston County”, δήλωσε ο Caudill. «Θέλουμε να βοηθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να θεραπεύσουμε την κοινότητα από χρόνια πολιτικής πόλωσης, όχι για να βαθύνουμε το χάσμα.» 

ΛΟΑΤ+ Ακτιβισμός

Ο Caudill ένωσε τους πεζοναύτες μετά το γυμνάσιο και τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 – επιθέσεις που είδαν τους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου εμπορικού κέντρου να καταστρέφονται και το Πεντάγωνο να πλήττεται σοβαρά.

«Μετά την 9/11 ταρακουνήθηκε όλη μας η ζωή, ένιωσα ότι η υπηρεσία μου προς τη χώρα μου ήταν πολύ πιο σημαντική από οποιαδήποτε προσωπική επιθυμία», είπε ο Caudill, «οπότε έκλινα έντονα προς την παραδοσιακή αίσθηση της σεξουαλικότητας. Ωστόσο, ένα μέρος της ταυτότητάς μου ξεκίνησε να επηρεάζει την ψυχική μου υγεία.»

Ο Caudill ξεκίνησε εθελοντικά σε ένα κοινοτικό ΛΟΑΤ κέντρο αφού έφυγε από τους πεζοναύτες.

«Καθώς πέρασαν τα χρόνια, η κρίση της ταυτότητάς μου με ξεπέρασε και σήμερα αυτοπροσδιορίζομαι ως βετεράνος και ως μέλος της ΛΟΑΤ κοινότητας», είπε.

Ακόμη, δήλωσε ότι θέλει να βοηθήσει την κοινότητα των ΛΟΑΤ+ ατόμων, γιατί θυμάται μέχρι σήμερα την ομιλία μίσους που αναγκάστηκενα υπομείνει, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων που του έλεγαν «να πάει στην κόλαση» ή ότι θα «πεθάνει από AIDS.»

Στρατιωτική ζωή

Ο Caudill είχε κάνει λίγα ταξίδια και ένιωθε ότι οι εμπειρίες της ζωής του μπορούσαν να χωρέσουν σε μια «μικρή φούσκα» μέχρι να ενταχθεί στους πεζοναύτες.

«Μπήκα στο Marine Corps και είχα ημερομηνία αποστολής εντός ενός μήνα», είπε.

Και η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν καθόλου  μια «μικρή φούσκα» η εμπειρία του από την αποστολή στη Μέση Ανατολή.

«Μου άρεσε πολύ που συναντήθηκα με τον Βασιλιά της Ιορδανίας (Αμπντουλάχ Β ‘) και προσκλήθηκα να κάνω διαγωνισμό ειδικών δυνάμεων με πολλές χώρες,» δήλωσε ο Caudill. «Ήταν μια εξαιρετικά μοναδική εμπειρία, δεδομένου ότι το 99% αυτών που φεύγουν σε αποστολή δε μπορούν να βιώσουν τέτοια πράγματα.» 

Αλλά, το να αφήσει τη στρατιωτική ζωή και να επιστρέψει στις καθημερινές δραστηριότητες ενός πολίτη αποδείχτηκε δύσκολο για τον Caudill. Εκείνου, του φάνηκε ότι τον εξώθησαν σε αυτό.

«Η μετάβαση από το ενεργό καθήκον στο να είσαι πολίτης είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που μπορεί να περάσει κάποιος», λέει. «Πηγαίνετε από ένα εξαιρετικά κοινωνικοποιημένο περιβάλλον, όπου όλοι έχουν καλή συμπεριφορά και είναι καλά εκπαιδευμένοι, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος είναι λίγο ψυχωτικός με το πώς οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον.» 

Μεταβατική ζωή

Ο Caudill ήταν χαρούμενος που κάνει μία δουλειά που βοηθά βετεράνους ως μέλος του εκλογικού προσωπικού του Κογκρέσου Peters μετά την αποχώρησή του από τον στρατό.

«Μου άνοιξε τα μάτια, γιατί εκπροσώπησα το Κογκρέσο στο σώμα των Βετεράνων”, είπε ο Caudill. «Έκανα πολλή δουλειά για να τους βοηθήσω να πάρουν τα οφέλη που χρειάζονται.»

Η εστίαση του Caudill θα άλλαζε λίγο πριν εγκαταλείψει τη θέση του βοηθώντας τους βετεράνους.

«Δύο νύχτες πριν από την τελευταία μου μέρα ως υπάλληλος, ένας άντρας προσπάθησε τυχαία να μαχαιρώσει τον φίλο μου, αλλά πήδηξα στον δρόμο για να τον προστατέψω», είπε ο Caudill. «Με μαχαίρωσε εννέα φορές. Τέσσερις μύες υπέστησαν σοβαρές ζημιές ή κόπηκαν. Ήμουν σε ανάπαυση στο κρεβάτι για τρεις μήνες.» 

Αντί να το πάρει βαριά όλο αυτό που είχε συμβεί, ο Caudill έμαθε κάτι για τον εισβολέα του. Ο άντρας που τον μαχαίρωσε ήταν άστεγος και έκανε χρήση ουσιών, είπε ο Caudill.

«Έτσι, άρχισα να μιλάω για κατάχρηση ναρκωτικών και ψυχική υγεία στην ομοφυλοφιλική κοινότητα», είπε. «Προσπαθούμε να προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχει, αλλά επηρεάζει κάθε τομέα της κοινότητάς μας.»

Ο Caudill έχει πτυχία φυσιολογίας της άσκησης, και πολιτικής επιστήμης από τα κολέγια του Σαν Ντιέγκο και της Mesa. Έχει επίσης πτυχίο από το Εθνικό Πανεπιστήμιο στην οργανωτική ηγεσία και τις οργανωτικές μελέτες συμπεριφοράς, καθώς και πτυχίο τεχνικών στην εκπαίδευση από το κολέγιο Gaston.

Σήμερα εργάζεται στο Cavendish Brewery.

«Είναι στη φύση μου να υπηρετώ», είπε ο Caudill. «Ως γκέι άντρας και βετεράνος της USMC, είναι σημαντικό για μένα σήμερα, περισσότερο από ποτέ, να φέρνω κοντά τους ανθρώπους. Θέλω να συμμετάσχω σε αυτήν την καταπληκτική δημοκρατία για την οποία πολλοί αγωνίστηκαν και πέθαναν.»