Κάποια τρολλς εντόπισαν μία ομάδα που υποστήριζε τον Τραμπ με το όνομα “Σταματήστε την Κλοπή” (Stop the Steal) αναφερόμενη, ψευδώς βέβαια, στην καταμέτρηση των ψήφων, και άλλαξαν -απλώς- το όνομά της σε «Γκέι Κομμουνιστές για τον Σοσιαλισμό» (Gay Communists for Socialism).

Καθώς η διοίκηση του Τραμπ συνεχίζει να διαδίδει ψευδείς θεωρίες σχετικά με την απάτη της καταμέτρησης στις εκλογές του 2020, οι υποστηρίκτριες/ές του Τραμπ στράφηκαν στα κοινωνικά μέσα για να κατακλείσουν με θεωρίες συνομωσίας και παραπληροφόρηση το διαδίκτυο. Μια ομάδα βρέθηκε στο επίκεντρο μιας επικής φάρσας, καθώς η ομάδα τους “Stop the Steal” του Facebook άλλαξε ξαφνικά όνομα σε “Gay Communists for Socialism.”  Περιττό να πούμε, ότι τα μέλη του γκρουπ δεν το διασκέδασαν καθόλου.

Σύμφωνα με το Snopes, η ομάδα “Stop the Steal” εμφανίστηκε στις 5 Νοεμβρίου, δύο ημέρες μετά τις εκλογές, όταν οι μετρήσεις των ψήφων άρχισαν να τοποθετούν τον Joe Biden μπροστά στον αγώνα για τον Λευκό Οίκο. Η εν λόγω ομάδα  «Stop the Steal», ωστόσο, άλλαξε σε «Gay Communists for Socialism» στις 6 Νοεμβρίου, ενώ η ομάδα είχε ήδη συγκεντρώσει 64.000 μέλη. Με την αλλαγή του ονόματος, τα μέλη άρχισαν να εκφράζουν την ανησυχία τους για το πώς κατέληξαν σε μια τέτοια ομάδα, και έφευγαν.

Η ομάδα “Stop the Steal” που έγινε “Gay Communists for Socialism” ήταν μία από τις πολλές σελίδες τύπου “Stop the Steal”, οι περισσότερες από τις οποίες στοχεύουν στη διάδοση παραπληροφόρησης και θεωριών συνωμοσίας προς υποστήριξη του Τραμπ και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Το Facebook έχει αρχίσει να εντοπίζει τέτοιες δημοσιεύσεις και σελίδες σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τη διάδοση επικίνδυνα ψευδών ή παραπλανητικών νέων. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, το Facebook κατέρριψε ένα περίπλοκο δίκτυο ομάδων τύπου “Stop the Steal”, αφού ανακάλυψε συνδέσμους με τον πρώην σύμβουλο του Τραμπ, Στηβ Μπάνον. Το Twitter έχει ήδη απαγορεύσει οριστικά τον Μπάνον για απειλές θανάτου εναντίον του δρ. Άντονι Φάουτσι.