Πριν λίγα χρόνια, αν αγαπούσες την vegan/veggie φιλοσοφία, έπρεπε να αρκεστείς σε λίγα μόνο μαγαζιά. Ευτυχώς τα πράματα έχουν αλλάξει αρκετά, με την Αθήνα να μετρά αρκετούς vegan/veggie προορισμούς για να επισκεφθείς. Εμείς σας προτείνουμε τρεις απ΄αυτούς. 

ANÄNA Coffee|Food

veggie veggie

Ένα specialty coffee shop που απευθύνεται σε όσα άτομα ακολουθούν τη vegan ή veggie φιλοσοφία, σε όσα θέλουν να την γνωρίσουν και να την δοκιμάσουν αλλά και σε όσα θέλουν να δοκιμάσουν κάτι νέο, με την ευρύτερη έννοια!

Όλα τα βρώσιμα προϊόντα που πωλούνται στο κατάστημα παρασκευάζονται στην κουζίνα του, ενώ σε όλες τις παρασκευές, όπως πχ στα smoothies, χρησιμοποιείται plant-based γάλα (βρώμης ή αρακά). Το ίδιο ισχύει, φυσικά, και για όλα τα γλυκά.

Οι πρώτες ύλες εδώ είναι πάντα βιολογικές ενώ όλα τα προϊόντα είναι από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, αφού το μαγαζί θέλει να στηρίξει την τοπική αγορά και τις μικρές επιχειρήσεις. Προτιμώνται, τέλος, πάντα φρούτα και λαχανικά εποχής για τα πιάτα και τα γλυκά, διότι έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητά σε θρεπτικά συστατικά, συγκριτικά με τα αντίστοιχα που αγοράζονται και καταναλώνονται εκτός εποχής.

Μην χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε το Vegan Matcha Latte, καθώς και να αντικαταστήσετε το ζωικό γάλα στον καφέ σας με plant-based επιλογές, όπως γάλα σκανδιναβικής βρώμης, που εισάγει αποκλειστικά το μαγαζί. Στα «συν» βάλτε και τις αποκλειστικά βιοδιασπώμενες ή επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες.

Πού θα το βρείτε:  Πραξιτέλους 33, Αθήνα, 10560

Mother Vegan Cafe Bistro

Ένα καλλιτεχνικό bistro που αγαπά να μοιράζεται και να προσφέρει. Εδώ θα βρείτε «τροφή», νόστιμη & θρεπτική -όλων των ειδών- που αλλάζει το σώμα, τη διάθεση, τη ζωή στη πιο αληθινή της μορφή. Χωρίς ζωικά παράγωγα. Με μουσική και εκδηλώσεις που διαφέρουν και συγκινούν. Δοκιμάστε τα χειροποίητα, νόστιμα vegan πιάτα και γλυκά, το vegan βιολογικό και βιοδυναμικό κρασί, καθώς και τι; ιδιαίτερες ελληνικές μπύρες μικρών Ελλήνων ζυθοποιών.

Πού θα το βρείτε: Δημητρακοπούλου 95, Κουκάκι, 11741

Γεύσεις της Δαμασκού

Εξαιρετική συριακή κουζίνα με vegan/vegeterian μεζέδες και γλυκά και μεγάλη παράδοση στο φαλάφελ, αφού η οικογενειακή συνταγή του μοιράζεται από γενιά σε γενιά. Η ομάδα του εστιατορίου δραστηριοποιείται, επίσης, κοινωνικά μέσω μιας οργάνωσης που προσφέρει εκπαίδευση και θέσεις εργασίας σε πρόσφυγες, διοργανώνοντας παράλληλα και άλλες δράσεις υποστήριξης. Μη χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε  -φυσικά- το παραδοσιακό φαλάφελ της Μέσης Ανατολής.

Πού θα το βρείτε: Φωκίωνος Νέγρη 19, 112 57

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ενα τετοιο ωραίο βίγκαν μαγαζί δεν μπορεί να ανοίξει στήν Κηφισια μια τοσο μεγάλη καί κοσμοπολίτικη πόλη? Πολλοί βίγκαν πολίτες Κηφισιας καί γύρω περιοχών δυσκολεύονται να κατέβουν στό κέντρο για ένα βίγκαν σνακ, φαγητό καί άλλα

Comments are closed.