Το KyivPride και το Warsaw Pride θα κάνουν μαζί πορεία για την ειρήνη και την ελευθερία της Ουκρανίας και κατά της ρωσικής επιθετικότητας. Η πορεία θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουνίου στη Βαρσοβία.

Λόγω του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, η 10η επέτειος της Πορείας Ισότητας στο Κίεβο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη συνήθη μορφή στην ουκρανική πρωτεύουσα. Οι ΛΟΑΤΚΙ+ Ουκρανοί θα ενωθούν με την κοινότητα της Βαρσοβίας φέτος.

«Η Ρωσία μας αφαιρεί τα σπίτια, τις οικογένειές μας, τους φίλους και τους αγαπημένους μας, αλλά ποτέ δεν θα αφαιρέσει την ελευθερία, την ορατότητά μας και το δικαίωμα ψήφου μας. Στις 25 Ιουνίου δεν γιορτάζουμε. Θέλουμε να απευθύνουμε έκκληση σε όλο τον κόσμο: βοηθήστε την Ουκρανία να κερδίσει! Βοηθήστε τους Ουκρανούς να ζήσουν ελεύθερα στη γη τους!», δήλωσε ο Lenny Emson, ο διευθυντής του KyivPride.

Οι διοργανωτές αναμένουν περισσότερους από 80.000 συμμετέχοντες, ενώ καλούν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, τις οργανώσεις και τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν στην πορεία στη Βαρσοβία ενάντια στην επιθετικότητα της Ρωσίας.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!