Για 1η φορά trans μοντέλο στο εξώφυλλο της Γαλλικής Vogue

14/02/2017
από

Η Γαλλική Vogue φιλοξενεί για πρώτη φορά στο εξώφυλλό της ένα τρανς μοντέλο. Ο λόγος για την Valentina Sampaio από τη Βραζιλία, που έχει περισσότερους από 12.000 followers στο instagram.

Η εκδότρια του περιοδικού, Emmanuelle Alt, δήλωσε ότι η Βαλεντίνα έχει «εντυπωσιακή ομορφιά ικανή να καλύψει το εξώφυλλο της Vogue“.


Στο editorial της, η Alt γράφει, ότι η Βραζιλιάνα είναι η “απόλυτα ίση” με οποιαδήποτε άλλη εικόνα γυναίκας στο χώρο της μόδας. “Εκτός από μια μικρή λεπτομέρεια, η Βαλεντίνα, η femme fatale, γεννήθηκε αγόρι”, είπε.

Είναι μια λεπτομέρεια που θα προτιμούσαν να μην χρειαζόταν να αναφέρω … αλλά η Βαλεντίνα είναι στο εξώφυλλο της Vogue αυτό το μήνα, όχι μόνο για την εμφάνισή της, αλλά και επειδή ενσαρκώνει έναν πανάρχαιο επίπονο αγώνα για την αναγνώριση και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως κάτι άλλο.

Το γαλλικό περιοδικό μόδας, που κυκλοφορεί σε έντυπη μορφή από το 1920, δεν είναι το πρώτο περιοδικό που βάζει ένα τρανς μοντέλο στο εξώφυλλό του.

Η βρετανική έκδοση του Elle φιλοξένησε πρόσφατα την Hari Nef, trans μοντέλο και ηθοποιός που εμφανίζεται στο στην επιτυχημένη σειρά Transparent.

Η Βαλεντίνα έχει μπει ακόμη στο εξώφυλλο του Elle στη Βραζιλία.

Η κ. Alt πρόσθεσε ότι ως περιοδικό είναι περήφανες, που παίρνουν μέρος στην ευαισθητοποίηση σε trans θέματα.

Οι trans άνθρωποι, το απόλυτο σύμβολο απόρριψης του κομφορμισμού, αποτελούν αναπαραστάσεις που η Vogue στηρίζει κι επιλέγει να γιορτάσει“, είπε.

Αλλά μόνο όταν ένα τρανς άτομο μπει στο εξώφυλλο ενός περιοδικού μόδας και δεν είναι πλέον απαραίτητο να γράψουμε ένα editorial για το θέμα θα ξέρουμε ότι κερδίσαμε.
Δες και αυτό!