Τρανς κρατούμενος αυτοκτόνησε την ημέρα του Trans Pride στο Λονδίνο

21/07/2022
από
Ένας τρανς κρατούμενος στο HMP Eastwood Park στο Gloucestershire αυτοκτόνησε, την μέρα του London Trans Pride (9 Ιουλίου).

Ο Taylor βρισκόταν σε μια γυναικεία φυλακή, παρόλο που ζούσε ανοιχτά ως τρανς άνδρας, για λόγους δημόσιας ασφάλειας (IPP).

Oι ΙPP ποινές εισήχθησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2005, «με στόχο σοβαρούς παραβάτες οι οποίοι, αν και θεωρούνται επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια, δεν τιμωρούνται με ισόβια κάθειρξη».

Η ποινή IPP σημαίνει ότι ο κρατούμενος εκτίει ποινή κράτησης, η οποία ολοκληρώνεται μόνο αν και όταν ένα συμβούλιο της φυλακής το αποφασίσει. Αυτό σημαίνει ότι οι κρατούμενοι παραμένουν πίσω από τα κάγκελα για πολύ περισσότερο από όσο προβλέπει το αρχικό έγκλημά τους.

Οι ποινές αυτές καταργήθηκαν το 2012, αλλά όχι αναδρομικά. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, από τον Σεπτέμβριο του 2021, υπήρχαν ήδη 1.661 κρατούμενοι που συνέχιζαν να εκτίουν τέτοιες ποινές φυλάκισης, χωρίς να έχουν αποφυλακιστεί ποτέ.

Σε μια έκκληση για δράση μετά το θάνατο του Taylor, οι φίλοι του έγραψαν: «Ο Taylor είναι νεκρός. Βρέθηκε νεκρός στη φυλακή στις 22.37 του Σαββάτου 9 Ιουλίου. Η φυλακή τον παρακολουθούσε για να μην αυτοκτονήσει, αλλά απέτυχε».

«Ενημερωθήκαμε από τον διοικητή της φυλακής στις 3.30 το πρωί της Κυριακής. Το κελί του έχει σφραγιστεί από την αστυνομία και αναμένουμε νέα για τη νεκροψία. Θα ανακοινώσουμε νέα για την κηδεία του τις επόμενες ημέρες».

Οι φίλοι του Taylor περιέγραψαν την καταδίκη του ως “θανατική ποινή”.

«Τιμωρήθηκε με τέσσερα χρόνια για διάρρηξη, αλλά φυλακίστηκε για 14 χρόνια πριν πεθάνει», εξήγησαν.

«Η μακροχρόνια φυλάκιση χωρίς ημερομηνία λήξης κατέστρεψε εντελώς την ψυχική υγεία του Taylor. Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας πολλές φορές…».

«Ο θάνατος έγινε η μόνη επιλογή για τον Taylor καθώς όλες οι νόμιμες πόρτες προς την ελευθερία έκλειvαν ξανά και ξανά», πρόσθεσαν.
Δες και αυτό!