Τρανς κορίτσι έχασε την τελετή αποφοίτησης εξαιτίας τρανσφοβικών πολιτικών ένδυσης

0
54
Μια τρανς έφηβη θυμάται την «ντροπή και τον εξευτελισμό» που αισθάνθηκε όταν το σχολείο της ζήτησε να φορέσει «παντελόνια, κάλτσες και παπούτσια, όπως ένα αγόρι».

Σύμφωνα με το PinkNews, η 17χρονη κοπέλα από το Μισισιπή φέρεται να έλαβε εντολή να ακολουθήσει την πολιτική ανδρικής ένδυσης της σχολικής περιφέρειας Harrison County παρά την ταυτότητα φύλου της.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU), οι γονείς της έφηβης ενημερώθηκαν από τον επιθεωρητή της περιφέρειας, Mitchell King, ότι έπρεπε να ακολουθήσει τους κανόνες ένδυσης των αγοριών στην σχολική τελετή αποφοίτησης.

Οι άνδρες απόφοιτοι αναμένεται να φορούν λευκά πουκάμισα και μαύρα παντελόνια, ενώ τα κορίτσια αναμένεται να φορούν λευκά φορέματα, σύμφωνα με την πολιτική της περιφέρειας, την οποία ανέφερε το Associated Press.

Η δικηγόρος του προσωπικού της ACLU, Linda Morris, κατέθεσε την Πέμπτη (18 Μαΐου) μήνυση για διακρίσεις, κατά του Harrison Central High School εκ μέρους της έφηβης, η οποία κατονομάζεται στις δικαστικές καταθέσεις ως LB.

Ο περιφερειακός δικαστής του Μισισιπή Taylor McNeel δεν μπλόκαρε τις εντολές του σχολείου σε μια απόφαση την Παρασκευή (19 Μαΐου), την οποία η Morris χαρακτήρισε «τόσο απογοητευτική όσο και παράλογη».

«Η πελάτισσά μας ντροπιάζεται και εξευτελίζεται για λόγους ρητά τρανσφοβικούς και η οικογένειά της στερείται μια στιγμή που συμβαίνει μια φορά στη ζωή της κόρης της», δήλωσε.

«Κανείς δεν πρέπει να αναγκάζεται να χάσει την αποφοίτησή του εξαιτίας του φύλου του».

Μετά την απόφαση, η ACLU επιβεβαίωσε ότι, παρά το γεγονός ότι είχε δικαίωμα να λάβει το δίπλωμα, η έφηβη επέλεξε να μην παραστεί στην τελετή του Σαββάτου.

Ο δικηγόρος της σχολικής περιφέρειας Harrison County, Wynn Clark, έγραψε στα δικαστικά έγγραφα ότι η συμμετοχή σε μια τελετή αποφοίτησης είναι εθελοντική και δεν προστατεύεται από το Σύνταγμα.

Είπε ότι η μαθήτρια «πληρούσε τις προϋποθέσεις για να λάβει δίπλωμα», αλλά είχε απορρίψει το αίτημα να φορέσει «παντελόνι, κάλτσες και παπούτσια, όπως ένα αγόρι».

Σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιο της ACLU, η Morris έγραψε ότι οι κώδικες ένδυσης δεν μπορούν να λειτουργούν «με βάση διακρίσεων», σημείωσε ότι πρέπει να επιτρέπεται στους μαθητές να «φορούν ρούχα που συνάδουν με την ταυτότητα και την έκφραση του φύλου τους».

Έγραψε: «Τα ρούχα, τα αξεσουάρ και τα χτενίσματα που φοράμε είναι μέρος του τρόπου με τον οποίο εκφράζουμε την ταυτότητά μας και τα σχολεία δεν μπορούν να αναγκάζουν τους μαθητές να προσαρμόζουν την εμφάνιση ή τη συμπεριφορά τους με βάση άκαμπτα έμφυλα πρότυπα».