Τρανς άνδρας αποκαλύπτει ότι ξεκίνησε τη φυλομετάβαση στα 58

04/01/2024
από
Ο Deacon, ένας τρανς άνδρας, μιλάει για το πώς ξεκίνησε τη φυλομετάβαση στα 58 του, ενώ εξομολογείται ότι ήξερε ποιος είναι από τότε που ήταν μικρό παιδάκι. 

Μιλώντας στο PinkNews, δήλωσε ότι: «Από τότε που ήμουν πέντε ετών ήξερα ότι είμαι αγόρι και έτσι σε μια οικογενειακή συγκέντρωση με τη μαμά μου και άλλες γυναίκες συγγενείς, το ανακοίνωσα.

«Φυσικά και μου φώναξαν και μου είπαν να πάω πίσω στο σαλόνι».

Περιγράφει την έναρξη της ορμονοθεραπείας ως το «πιο συναρπαστικό συναίσθημα ελευθερίας» και για αυτό έχει αποφασίσει να μοιράζεται το ταξίδι του στο TikTok.

@pinknews

@Deacon’s journey shows that it’s never too late to live as your authentic self. Deacon has been sharing his #transgenderjourney on TikTok, giving hope to his hundreds of thousands of followers and everyone who sees him on their fyp, especially #trans kids. #translivesmatter🏳️‍⚧️#transrightsarehumanrights#transkidsmatter#queernews#lgbtq#queertok#comingoutjourney#transgender

♬ original sound – PinkNews 🏳️‍🌈🏳️‍⚧️

Μετά από περισσότερα 50 χρόνια που δεν αισθανόταν αρκετά ασφαλής για να ξεκινήσει την ιατρική φυλομετάβαση, λόγω έλλειψης υποστήριξης, ο Deacon τελικά βρήκε την κατάλληλη στιγμή για το κάνει το 2022, όταν ένας φίλος του πραγματοποιούσε το ίδιο ταξίδι.

«Ήξερα ότι η στιγμή ήταν πραγματικά δυνατή. Δεν έχει σημασία πόσο χρονών είμαι. Ποτέ δεν ήμουν πιο ευτυχισμένος και δεν θα κοιτάξω ποτέ πίσω», λέει.

«Θα ήθελα πολύ να κάνω και top surgery. Έχω εξαιρετική δυσφορία», προσθέτει, αλλά δυστυχώς τα προβλήματα που έχεις στους πνεύμονες σημαίνουν ότι δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορέσει να αντέξει μια τέτοια επέμβαση.

@djdott64

#CapCut#lgbtqia#lgbt#ftm#transandproud#transgender

♬ original sound – Deacon

Παράλληλα με αυτά τα εμπόδια, ο Deacon μιλάει και για τον αγώνα της οικογένειάς του να κατανοήσει την ταυτότητά του.

«Είναι μια προσαρμογή. Έχουν συνηθίσει να είμαι με έναν τρόπο. Προσπαθούν και τους αγαπώ όμως», λέει.

Η μεγαλύτερη υποστήριξη που λαμβάνει όμως προέρχεται από τους συναδέλφους του στη δουλειά, αλλά και την αδελφή του. Πλέον, έχει αποφασίσει να δημοσιοποιεί το ταξίδι του ώστε να βοηθήσει άλλα άτομα που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.

«Ένα από τα καλύτερα πράγματα σχετικά με την απήχηση που είχα μέσω του TikTok, είναι ο αριθμός των ανθρώπων στους οποίους μπόρεσα να δώσω ελπίδα, ενημερώνοντάς τους ότι ποτέ δεν είναι αργά.

«Ποτέ δεν είναι αργά να είσαι ο αυθεντικός εαυτός σου».

Πηγή: PinkNews
Δες και αυτό!