Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, περιέγραψε τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, ως «τρομοκρατική προπαγάνδα» σε μια ομιλία του γεμάτη μίσος.

Ο Σοϊλού είναι εδώ και καιρό γνωστός για τη ρητική μίσους του σε βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και μάλιστα επισημάνθηκε από το Twitter, πέρυσι όταν έγραψε, ότι «τέσσερις ΛΟΑΤΚΙ+ διεστραμμένοι» κρατούνται για «υποκίνηση μίσους».

Ωστόσο, οι ΛΟΑΤΚΙ+ «διεστραμμένοι» ήταν στην πραγματικότητα φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Bogazici της Κωνσταντινούπολης, που διαμαρτυρήθηκαν εναντίον του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εγκατέλειψε ακόμη και τη σημαντική Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης τον Μάρτιο του 2021, επειδή «κανονικοποιεί την ομοφυλοφιλία».

Ο Σοϊλού έκανε τα τελευταία του σχόλια, ενώ έδωσε ομιλία στην επαρχία Μπιλετζίκ σε μέλη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το Duvar, είπε: «Υπάρχει πολιτιστική τρομοκρατία. Η προπαγάνδα μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, που προσπαθεί να κάνει τους ανθρώπους να ξεχάσουν τις αξίες τους, τη θρησκεία τους, την ενότητα, τη γονική αγάπη, και την οικογενειακή τους πίστη. Είναι ακριβώς η πολιτική της Ευρώπης, ακριβώς η πολιτική της Αμερικής, του διαίρει και βασίλευε».

Και συνέχισε: «Τι θα γίνει; Θα φέρουν ΛΟΑΤΚΙ+ στην Τουρκία. Συγχωρέστε με, οι άντρες θα παντρεύονται άντρες, οι γυναίκες θα νυμφεύονται γυναίκες. Απλώς, ταιριάζει [του αρχηγού του κόμματος της αντιπολίτευσης της Τουρκίας CHP] Κιλιτσντάρογλου. Τι κρίμα. Του λείπουν όλες οι αξίες. Προσπαθούν να δημιουργήσουν μια πολιτική βασισμένη σε μια κατανόηση που θα αλλάξει σχεδόν όλες τις αξίες μας, ώστε να μπορέσουν να κερδίσουν τις καρδιές των Ευρωπαίων και της Δύσης».

Τα τελευταία χρόνια, η Τουρκία έχει γίνει ένα ολοένα και πιο εχθρικό μέρος για τους κουήρ ανθρώπους, με τον πρόεδρο της χώρας, τους υπουργούς, τους προέδρους των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τους αρχηγούς των θρησκευτικών αρχηγών και ακόμη και τους λιανοπωλητές να εξαπολύουν επιθέσεις σε βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Τον Σεπτέμβριο, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους ζητώντας ένα «νομοσχέδιο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ προπαγάνδας», παρόμοια με όσα υπάρχουν στη Ρωσία και την Ουγγαρία, ενώ μόλις τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι ήθελε να εισαγάγει συνταγματικές τροποποιήσεις στην Τουρκία για να αντιστρέψει το «στρεβλό» και θα διασφαλίζεται ότι «η οικογένεια αποτελείται από την ένωση άνδρα και γυναίκας». 

Η Τουρκία αποχώρησε επισήμως από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Η ΛΟΑΤ+ κοινότητα είναι η μόνη που αντιστέκεται στη φοβική κυβέρνηση της Τουρκίας

Ο Ερντογάν ξεκινά -και πάλι- ανοιχτή επίθεση στη ΛΟΑΤ+ νεολαία