Τοποθέτηση της Colour Youth για το εκλογικό αποτέλεσμα

0
404
Φωτογραφία από τον λογαριασμό της Colour Youth στο Facebook.
Η ΛΟΑΤΚΙ+ οργάνωση Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας εξέφρασε δημόσια την ανησυχία και το αίσθημα αβεβαιότητας που έχει προκληθεί από τα αποτελέσματα των εκλογών.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της ομάδας στο Facebook, το αποτέλεσμα αναδεικνύει τη μετατόπιση της ψήφου προς την ακροδεξιά αναγνωρίζοντας ότι και η ελληνική κοινωνία συμβαδίζει με την συντηρητικοποίηση της υπόλοιπης Ευρώπης, και όχι μόνο. Ενώ το αποτέλεσμα των εκλογών δημιουργεί «ένα κλίμα ανασφάλειας και φόβου», η ΛΟΑΤΚΙ+ οργάνωση μας προτρέπει να μείνουμε «δυνατά και αλληλέγγυα».

Ολόκληρη η τοποθέτηση της Colour Youth:

«Το αποτέλεσμα των εκλογών μας προκαλεί μούδιασμα και μας κάνει να νιώθουμε μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον και τα δικαιώματα μας.

Παρακολουθήσαμε, για ακόμα μία φορά, να παίρνουν υψηλά ποσοστά κόμματα που εκφράζουν ρατσιστικό, ομοφοβικό και τρανσφοβικό λόγο στη δημόσια σφαίρα και να επικρατούν οι συντηρητικές φωνές της πολιτικής σκηνής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ζωές μας. Η ψήφος μετατοπίστηκε προς την ακροδεξιά.

Το χθεσινό αποτέλεσμα ήταν ένας καθρέφτης του κλίματος που βιώνει η κοινότητα μας το τελευταίο διάστημα στην Ευρώπη και στον κόσμο. Ένα κλίμα ανασφάλειας και φόβου με κυρίους στόχους τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, τις γυναίκες, τα μεταναστά, τα φτωχά και τα ανάπηρα άτομα.

Ας παραμείνουμε δυνατά και αλληλέγγυα! ️✊️️‍️‍⚧️».