Χθες το βράδυ στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη Μεσάνυχτα, ο 40χρονος Βασίλης, ο οποίος ζει πλέον μόνιμα στο Βερολίνο, κατήγγειλε, ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από γνωστό σκηνοθέτη-ηθοποιό, όταν ήταν ακόμα ανήλικος. Ο Βασίλης έχει καταθέσει μήνυση από τις 8 Φεβρουαρίου στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Αναφέρει ότι η σεξουαλική παρενόχληση ξεκίνησε όταν ήταν 15 ετών. Συνέβαινε στο καμαρίνι του σκηνοθέτη, και συνεχίστηκε για τέσσερα ολόκληρα χρόνια οδηγώντας σταδιακά στην αποπλάνηση και τον βιασμό του.

Ο Βασίλης είναι το πρώτο θύμα που κατέθεσε μήνυση για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκου κατά του γνωστού ηθοποιού-σκηνοθέτη.

Μεταξύ άλλων ανέφερε στη συνέντευξή του στη Μελέτη:

«Πήγαμε σε ένα κεντρικό αθηναϊκό θέατρο. Εγώ λόγω της αγάπης μου για το θέατρο είχα κάτσει στην πρώτη σειρά. Κατά τη διάρκεια της παράστασης ο θεατράνθρωπος αυτός ένιωθα ότι με κοιτούσε και δεν μπορούσα να καταλάβω αν είναι μέρος του ρόλου, ή αν με φλερτάρει. Λόγω της ηλικίας μου ήμουν πολύ μπερδεμένος δεν μπορούσα να καταλάβω. Όταν τελείωσε η παράσταση πήγαμε στα παρασκήνια και περιμέναμε στο καμαρίνι του, το οποίο μοιραζόταν με μία άλλη συνάδελφό του. Με είδε, με διάλεξε και μου λέει, έλα εσύ εδώ και κάτσε δίπλα μου. Όντως, πέρασα ανάμεσα από τους συμμαθητές μου και πήγα δίπλα του. Εγώ εκείνη τη στιγμή ένιωσα ξεχωριστός. Φαντάστηκα ότι με ξεχώρισε, ότι κατάλαβε πόσο αγαπάω το θέατρο. Νόμιζα ότι κάτι είδε σε μένα. Μου είπε κάτσε εδώ, περίμενε να υπογράψω τα αυτόγραφα, γιατί θέλω να σου μιλήσω.»

«Φύγανε τα παιδιά και έκατσα μαζί του. Άρχισε να με ρωτάει για μένα. Μπροστά ήταν και εκείνη η ηθοποιός που πηγαινοερχόταν. Στο τέλος με ρώτησε αν θέλω αυτόγραφο και του απάντησα όχι. Μετά μου είπε να συναντηθούμε πάλι την επόμενη μέρα. Εγώ είχα αμφιβολίες και μου ξένισε όλο αυτό. Αλλά, επειδή ήταν γνωστός ένιωθα μία ασφάλεια. Την επόμενη μέρα δώσαμε ραντεβού στην Ομόνοια. Συναντηθήκαμε και στη συνέχεια βρεθήκαμε στον ίδιο χώρο και ενώ καθόμασταν δίπλα-δίπλα στον καναπέ, ξαφνικά με φίλησε. Εκεί πέρα έτρεμα. Είχα σοκαριστεί. Αιφνιδιάστηκα. Με αγκάλιασε να με ηρεμήσει. Εγώ ήμουν σοκαρισμένος. Είχα παγώσει. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ. Ήταν πολύ περίεργο αυτό που ένιωθα. Την τρίτη φορά που βρεθήκαμε δέχτηκα σωματική και σεξουαλική κακοποίηση από εκείνον.» 

«Αυτή ήταν η αρχή μιας ιστορίας που κράτησε τέσσερα χρόνια. Αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ χειριστικός. Μου πέρασε ότι το θέλω όλο αυτό. Ότι μου αρέσει. Επειδή είχα ήδη αναζητήσει τη σεξουαλική μου ταυτότητα, λέγοντάς μου αυτός αυτά τα πράγματα ένιωθα ότι είναι δική μου απόφαση να συμμετέχω σε όλο αυτό. Όταν μεγάλωσα κατάλαβα. Αυτός ήταν τριάντα ενός τότε. Πήγαινα σπίτι του και υπήρχε πάντα εκεί ένα παιδί. Μου πρότεινε να βρεθούμε σεξουαλικά και με άλλα άτομα, μαθητές του. Μια φορά ήταν με μία μαθήτριά του όταν πήγα σπίτι του. Και μου είπε να κάνουμε κάτι οι τρεις μας. Εγώ αρνήθηκα.» 

«Η τελευταία φορά που συναντηθήκαμε ήταν όταν ήμουν δεκαεννέα. Ήμουν γεμάτος οργή. Ήταν στη Θεσσαλονίκη για παραστάσεις κι εγώ είχα πάει να επισκεφτώ μία φίλη μου, επίσης μάρτυρας. Είχα πάει σπίτι του και εκεί είχα ένα μεγάλο ξέσπασμα. Του είπα ότι είναι παιδεραστής, ότι εκμεταλλεύεται παιδιά, τον είπα σκουλήκι.» 

«Αυτή η εμπειρία με κυνηγά μια ζωή.»

«Νιώθω πάρα πολύ καλά που μίλησα γι’ αυτό. Είμαι έτοιμος για το επόμενο βήμα.»

Η δικηγόρος του Βασίλη, Μαρία Κουρτέση, που συμμετείχε στην ίδια εκπομπή ανέφερε:

«Καθίσαμε έξι ώρες και μιλήσαμε για το προσωπικό του βίωμα. Του είπα πως είναι αδικήματα που έχουν παραγραφεί, αλλά ότι πλέον έχει δικηγόρο και δε χρειάζεται να καταφύγει στα social media. Έχει στοιχεία, έχει δικηγόρο, να πάει στον εισαγγελέα. Εδώ πρέπει να σεβαστούμε, ότι υπάρχουν θεσμοί, υπάρχει πολιτεία, υπάρχει ένα πλαίσιο που προστατεύει.»