Τον εκβίαζαν με αποκάλυψη της σεξουαλικότητάς του στην οικογένειά του

11/08/2020
από

Ένα ζευγάρι από το Γουιλσάιρ απείλησε να κάνει outing σε παντρεμένο άνδρα, με γυναίκα  και παιδί, που αγωνιζόταν με τη σεξουαλικότητά του, εάν δεν τους έδινε τα χρήματα που του ζητούσαν, με αποτέλεσμα ο εκείνος να μην αντέξει τον εκβιασμό και να στραφεί στην αστυνομία.

Ο 40χρονος Jeremy Reeve, και η 33χρονη Lisa Glenwright ομολόγησαν την ενοχή τους για τον εκβιασμό. Το ζευγάρι προσπάθησε να αποσπάσει 8.000 λίρες από το θύμα τους, σύμφωνα με το SwindonAdvertiser. Ο άνθρωπος τους έδωσε 5.000 λίρες πριν πάει στην αστυνομία, και μάλιστα σκέφτηκε μέχρι και να αυτοκτονήσει.

Στο δικαστήριο Swindon Crown, η Glenwright, η οποία ήταν εκείνη που κινούσε τα νήματα, πίσω από τη συνωμοσία εκβιασμού, καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση. Ο Reeve, με τον οποίο η Glenwright έχει δύο παιδιά, έλαβε ποινή αναστολής 18 μηνών, και κλίθηκε να ολοκληρώσει 300 ώρες μη αμειβόμενης εργασίας, 30 ημέρες αποκατάστασης, ενώ του επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας έξι μηνών.

Το 2018, το θύμα επικοινώνησε με τον Reeve μέσω Facebook και του είπε ότι αγωνιζόταν με τη σεξουαλικότητά του, και ότι το ζευγάρι αντάλλαξε μαζί του ερωτικές φωτογραφίες για αρκετούς μήνες. Το θύμα έδωσε, επίσης, στον Reeve 6.000 λίρες, επειδή δυσκολευόταν οικονομικά.

Αλλά στις 8 Νοεμβρίου, η Glenwright έστειλε ένα μήνυμα σε μια επαφή στο τηλέφωνό της με το όνομα «Μικρή Κυρία» , το οποίο έγραφε: “Οι λογαριασμοί πρέπει να πληρωθούν… στείλε μήνυμα και πες του ότι ή θα μου δώσει χρήματα ή θα ανοίξω το στόμα μου. Χαχαχα.” 

Τρεις μέρες αργότερα, έστειλε μήνυμα στον Reeve: «Μίλησες σ’ αυτόν τον γκέι από τότε που έφυγα; Προσπαθείς να βγάλεις χρήματα από αυτόν;” Απάντησε: «Του ζήτησα 200 λίρες και είπε όχι» .

Ο πρώτος εκβιασμός τελικά έγινε στις 19 Νοεμβρίου, όταν ο Reeve είπε στο θύμα ότι η σύντροφός του είχε δει τα μηνύματά τους και απειλούσε να αποκαλύψει τη δυσκολία του με τη σεξουαλικότητά του στην οικογένειά του. Ο Reeve απαίτησε 2.000 λίρες, τις οποίες το θύμα πλήρωσε στον λογαριασμό του.

Στις 21 Νοεμβρίου, η Glenwright ζήτησε επιπλέον 3.000 λίρες από το θύμα, τις οποίες επίσης πλήρωσε, αλλά αποφάσισε να πάει στην αστυνομία την επόμενη μέρα.

Τρεις μέρες αργότερα, ο Reeve ζήτησε, άλλες 3.000 λίρες, αλλά αυτή τη φορά ο Reeve και η Glenwright συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα Tessa Hingston, το θύμα γνώριζε τον Reeve, όταν μεγάλωνε και το ζευγάρι είχε σεξουαλική σχέση, αν και όταν συνέβη αυτό ήταν ασαφές.

Ο Reeve ισχυρίζεται ότι το θύμα τον κακοποίησε σεξουαλικά και υπέβαλε καταγγελία στην αστυνομία μετά τη σύλληψή του το 2018, αλλά η ιστορία του βρέθηκε αντιφατική κι αυτή τη στιγμή δεν έχουν ασκηθεί κατηγορίες.

Ο εκβιασμός για τη σεξουαλικότητά του είχε καταστροφικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία του θύματος, ήθελα να δώσει τέλος στη ζωή του, ήταν «σκιά του πρώην εαυτού του» και είχε λάβει συμβουλευτική.

Ο δικαστής Jason Taylor QC στην καταδικαστική του απόφαση είπε:

“Αυτό ήταν κακόβουλο, υπολογίστηκε και οι ενέργειές σας συνολικά ήταν επίμονες κι αυτό γεννήθηκε από απληστία όχι αναγκαιότητα… Μπορεί να ήταν μόνο έξι ημέρες, αλλά αυτές οι έξι ημέρες θα ήταν μια σκληρή δοκιμασία.” 
Δες και αυτό!