Τον έδιωξαν από μαγαζί επειδή το λεοπάρ παντελόνι του ήταν υπερβολικό

11/11/2021
από

Έδιωξαν έναν νεαρό άνδρα από εστιατόριο του Μάντσεστερ, επειδή φορούσε ένα λεοπάρ παντελόνι, που η «πόρτα» του μαγαζιού έκρινε ότι ήταν «too much».

Ο 21χρονος Brandon Rogers από το Cheadle Hulme, επισκέφτηκε το 20 Stories Manchester τη Δευτέρα (8 Νοεμβρίου) με την οικογένειά του για να γιορτάσει τα γενέθλια της αδερφής του. Όμως, σύμφωνα με την άλλη αδερφή του, την Paris Osborne, ήταν ο μόνος από την παρέα των έξι που δεν του επέτρεψαν την είσοδο στοο εστιατόριο, το οποίο έχει έναν «smart casual» ενδυματολογικό κώδικα.

H Osborne έγραψε στο Twitter: «Μόλις βγήκαμε για τα γενέθλια της αδερφής μου και του αδερφός μου, ο οποίος είναι ο πιο καλοντυμένος από όλους μας και είναι εξαιρετικά εκφραστικός και περήφανα ομοφυλόφιλος, δεν του επιτράπηκε η είσοδος στο 20 Stories Manchester.

«Η «πόρτα» του μαγαζιού τον κοίταξε από πάνω μέχρι κάτω και είπε ότι «το παντελόνι του είναι πάρα πολύ, πάρα πολύ υπερβολικό», «το λεοπάρ print, όχι».

«Τότε, όμως, επέτρεψε να περάσει ένας άντρας που θεωρούνταν πιο «αρρενωπός» που φορούσε ένα ξεπλυμένο και βρώμικο τζιν, και φθαρμένα ρούχα.

«Απόλυτη διάκριση και ομοφοβία. Αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά.»

Η Osborne είπε ότι ήταν «απόλυτα σοκαρισμένη και φρικαρισμένη» από το περιστατικό και πρόσθεσε:

«Η ομοφοβία εξακολουθεί να υπάρχει και πολύ, πολύ έντονα.»

Ακολούθησε το tweet της με μια ανάρτηση που συγκεντρώνει διάφορες φωτογραφίες με tag το εστιατόριο 20 Stories Manchester, που δείχνει πολλές γυναίκες, όλες με λεοπάρ print.

Σύμφωνα με το Manchester Evening News, ο Rogers, ο οποίος έχει αυτισμό, είπε ότι βρήκε την κατάσταση «εξοργιστική» και πρόσθεσε: «Οι κουήρ άνθρωποι καταπιέζονται και νιώθουμε διαφορετικοί σε όλη μας τη ζωή. Προσωπικά, δεν είμαι άτομο με μεγάλη αυτοπεποίθηση, οπότε ο τρόπος που παρουσιάζω τον εαυτό μου, με σκουλαρίκια, και με ρούχα με διάφορα σχέδια, με κάνει να νιώθω λίγο πιο σίγουρος και χαρούμενος μέσα μου.

«Το να έχω αυτισμό, επίσης, το κάνει πραγματικά δύσκολο να βρω τρόπους να εκφραστώ και να νιώθω άνετα με τον εαυτό μου, έτσι οι επιχειρήσεις που κάνουν τέτοιες διακρίσεις εναντίον μου θα μπορούσαν ενδεχομένως να τα καταρρίψουν όλα αυτά».

Και συνέχισε: «Δεν καταλαβαίνω, γιατί φορώντας ένα λεοπάρ παντελόνι δεν ταιριάζει στον ενδυματολογικό τους κώδικα, αλλά αφήνουν τις γυναίκες με το ίδιο print. Ήταν ξεκάθαρα υποσυνείδητη ομοφοβία – κάτι το οποίο έχω συνηθίσει… Πρέπει να ξεπεράσουμε την ιδέα ότι τα άτομα που φαίνονται αρρενωπά, που φορούν αυτό που θεωρείται «γυναικείο» ρούχο είναι κάτι επιβλαβές για το στάτους τους. Οι πολιτικές τους είναι το πρόβλημα.»

Ο Carl Austin-Behan, σύμβουλος LGBT+ του δημάρχου του Greater Manchester, έγραψε επίσης στο Twitter: «Είμαι θυμωμένος και απογοητευμένος που το διάβασα, καθώς ξόδεψα πολύ χρόνο και ενέργεια δουλεύοντας μαζί τους πριν από την Covid, για να εξετάσω όλο το προσωπικό και να κάνουμε ΛΟΑΤΚΙ+ εκπαίδευση… Θα μιλήσω μαζί τους για να δω τι συμβαίνει.» 
Δες και αυτό!